Aktualno

U PONEDJELJAK OKUPLJANJE NA MULU U GRUŽU Pet godina od tragedije u Koločepskom kanalu

U PONEDJELJAK OKUPLJANJE NA MULU U GRUŽU Pet godina od tragedije u Koločepskom kanalu

Pet godina od jedne od najvećih pomorskih tragedija koje su zadesile Dubrovnik od Aurore, tragedije u Koločepskom kanalu obilježava se u ponedjeljak 25. travnja. Tim povodom članovi udruge 3D+UPIOU okupit će se na Velikom mulu u Gružu u 18 sati.

-Sa sobom možete ponijeti cvijet, ružu ili vijenac te svijeće. Svatko tko želi, može reći nekoliko riječi ili tekst, pjesmu po izboru za sjećanje na stradale – ističu iz ove udruge.

U nesreći, podsjetimo, su se sudarili službeno plovilo Lučke kapetanije Dubrovnik, brod ‘Danče’ i gumenjak koji je prevozio devet osoba. Od devet osoba koliko ih je te večeri, oko 21.30 sati išlo sa Šipana gdje su radili cijeli dan i pripremali jedan ugostiteljski objekt za otvaranje sezone, preživjeli su samo dvoje.

-Ovo je dan kada bismo se barem na tren trebali prisjetiti svih tragično stradalih ili nestalih ljudi u toj strašnoj pomorskoj tragediji koja je njihove obitelji trajno zavila u crno: Alena Perišića, Jele i Daniela Kobaš, Barryja Johna Bandura, Marine Vuletić, Tomislava Belaka i Bojana Stoiljkovića. Ove godine obavijest je dana malo kasnije zbog dogovora s Pomorskom policijom i Lučkom kapetanijom koji su kao i proteklih godina bili jako susretljivi. Nikada nemojmo dati da njihovi životi pođu u zaborav! Vidimo se 25. travnja 2022. u 18 sati na velikom mulu u Gružu – stoji u pozivu Marijane Kohn i Franke Fani Kohn.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist