Županija

U PLOČAMA Otvoren Centar za selektivne oblike turizma

U Pločama je otvoren Centar za selektivne oblike turizma Dubrovačko-neretvanske županije, čija je zgrada obnovljena i rekonstruirana jednim dijelom i sredstvima EU fondova u sklopu projekta HERA.

Naime, u projektu HERA, koji se provodi od 2013. godine, sudjelovalo je devetnaest partnera iz osam država, a ukupna vrijednost projekta iznosi gotovo devet milijuna eura. Vrijednost projektnih investicija Dubrovačko neretvanske županije je tri milijuna i 300 tisuća kuna od čega su glavne projektne investicije bili građevinski radovi vrijedni oko dva milijuna kuna. Obnovljeni prostor također je i opremljen multimedijalnom opremom i namještajem vrijednim oko 300 tisuća kuna.

U Centru za selektivne oblike turizma turisti i svi zainteresirani moći će saznati sve potrebne informacije o turističkoj ponudi u dolini Neretve, a Centar bi, uz objedinjavanje ponude svih turističkih sadržaja na području doline Neretve, trebao pružati dodatne multimedijalne sadržaje kroz kulturna događanja, izložbe, manifestacije, kongrese, koncerte, te aktivno promovirati neretvansku turističku ponudu u zemlji i inozemstvu.

Prisutne su prigodom svečanog otvaranja Centra, uz župana Nikolu Dobroslavića, pozdravili i državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković, gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić te pročelnica za kulturu, obrazovanje, znanost i šport te ujedno i koordinatorica projekta HERA u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Marijeta Hladilo.

Predstavnici županije ovom prigodom podijelili su prigodne poklone učenicima hotelijersko – turističkog smjera Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića u Pločama.

Pročitajte još

Cavtat u izboru za najbolju europsku destinaciju 2021.

Dulist

POZIV ŽUPSKIM IZNAJMLJIVAČIMA Osigurajte besplatan smještaj zdravstvenim djelatnicima KB Dubrava

Dulist

Vučković u Pločama najavila novu mjeru za nadoknadu gubitka poljoprivrednicima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija