Županija

EU PROJEKT Stonu za obnovu kulturne baštine više od 56 milijuna kuna

EU PROJEKT Stonu za obnovu kulturne baštine više od 56 milijuna kuna

Općini Ston, kao nositelju projekta ‘Povijest na zrnu soli’, odobreno je ukupno 56,6 milijuna kuna za provedbu projektnih aktivnosti.

Riječ je o projektu kojeg je Općina Ston, u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom DUNEA, prijavila na javni poziv za pripremu i provedbu integriranih programa zasnovanih na obnovi kulturne baštine još početkom 2016. godine, a sada je, nakon uspješno završenog postupka evaluacije, dobila odluku o financiranju od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Općina Ston je na ovaj način, sebi i svojim partnerima na projektu, osigurala 85 posto ukupne vrijednosti projekta, odnosno 48 milijuna kuna bespovratnih sredstava, javljaju iz DUNEA-e.
Na projektu uz Općinu sudjeluje još 5 partnera. Društvo prijatelja dubrovačke starine kroz ovaj će projekt financirati rekonstrukciju, uređenje i opremanje tvrđava Veliki Kaštio i Koruna, rekonstrukciju i uređenje poteza južnog zida Stonskih zidina te uređenje parka Komarda. Za provedbu aktivnosti obnove i proširenja Stonskog lapidarija bit će zadužena Župa sv. Vlaha, Ston, a projekt predviđa i obnovu Napoleonovog puta, u onom djelu koji se nalazi na području općine.

Turistička zajednica Općine Ston zadužena je za promociju projekta kroz turističke sajmove i promotivne materijale, dok će DUNEA, kao jedan od projektnih partnera, biti zadužena za aktivnost nadogradnje tematske staze ‘Pelješac – vinsko carstvo’ te će zajedno s Općinom operativno provoditi projekt. U projekt je uključen i privatni poduzetnik Natura Dalmatia, koja će nadogradnjom svog poslovanja nadopuniti projektne aktivnosti, a sve s ciljem kvalitetnije i bogatije turističke ponude u općini Ston zasnovane na kulturnoj baštini.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist