Aktualno

U petak je u Gradu bilo više od 12 tisuća turista, najviše iz Ujedinjenog Kraljevstva

Prema sustavu za prijavu i odjavu turista eVisitor, u Dubrovniku je 7. kolovoza, boravilo 12 012 turista, što je 42 posto od turističkog prometa u odnosu na isti datum prošle godine. Na isti datum Dubrovnik je zabilježio 2 565 dolazaka, što je 33 posto od turističkog prometa u odnosu na 7. kolovoz 2019. Navedenog datuma, najbrojniji turisti su bili iz Ujedinjenog Kraljevstva, Hrvatske, Francuske, Njemačke, Poljske, Austrije, Ukrajine, SAD-a, Slovenije i BiH, ističu iz TZ-a grada Dubrovnika.

U razdoblju od 1. siječnja do 7. kolovoza evidentirano je 132 886 dolazaka, 15 posto prošlogodišnjeg turističkog prometa i 425 425 noćenja, 16 posto prošlogodišnjeg turističkog prometa u istom razdoblju. Top lista zemalja odakle je bilo najviše turista od 1. siječnja do 7. kolovoza: Hrvatska, Njemačka, Ujedinjena Kraljevina, BiH, Francuska, Poljska, SAD, Austrija, Belgija, Slovenija.

Pročitajte još

Ministarstvo donijelo tri nova pravilnika s velikim olakšicama za turističke djelatnike

Dulist

NAGRADNA IGRA Darujemo dvije Buralove torbe!

Dulist

Hoće li irski avioprijevoznik obustaviti liniju Dublin-Dubrovnik?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija