Grad

U PET MJESECI Zbog nedozvoljenog ulaska u povijesnu jezgru 54 osobe kažnjene s 270 tisuća kuna

Od početka 2022. godine izdane su kazne za 54 osobe zbog nedozvoljenog ulaska u povijesnu jezgru – napiseo je gradonačelnik Mato Franković na Facebooku, osvrnuvši se na jučerašnji događaj u kojem je hladnjača zapela ispod volta na ulazu u Grad.
-Nakon jučerašnjeg nemilog događaja u kojem je dostavno vozilo, nedozvoljenih dimenzija i bez dozvole za ulazak u povijesnu jezgru, zapelo na vratima od Ploča brojni naši sugrađani su se s pravom pitali što bi se dogodilo da je navedeno vozilo i prošlo. Ovim putem zainteresiranu javnost želim obavijestiti kako komunalno redarstvo svakodnevno pregledom videonadzora vrši uvid vozila koja ulaze u povijesnu jezgru te u slučaju nedozvoljenog ulaska bilo kojeg vozila prema istome se odmah i postupa – navodi Franković.

-Tako je u 2022. godini do današnjeg dana broj nedozvoljenih ulazaka u povijesnu jezgru 25, a na osnovu čega je komunalno redarstvo Grada Dubrovnika prema 54 neodgovorna pojedinca izdalo obvezni prekršajni nalog. Kazna za pravnu osobu iznosi 10.000 kuna te za odgovornu osobu pravne osobe 2.000 kuna. Tako je u prvih pet mjeseci 2022. godine izrečena novčana kazna po navedenim prekršajima u ukupnom iznosu od 270.000,00 kuna – zaključio je.

Pročitajte još

SLIJEDI LI ZAMJENA S DUBOM? Provjerili smo što se događa s borovima podno tvrđave Lovrjenac

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[VIDEO] Počelo rušenje ‘Čačićevog’ doma

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija