GradUrednički izbor

Crljen i Drašković u ‘utrci’ za čelno mjesto TZ grada Dubrovnika. Čekaju se još prijave poštom

Crljen i Drašković u 'utrci' za čelno mjesto TZ grada Dubrovnika. Čekaju se još prijave poštom

Poznata su dva imena koja su ‘u igri’ za čelno mjesto Turističke zajednice grada Dubrovnika. Na natječaj su se dosad, prema poznatim informacijama, prijavili direktorica ACI marine u Slanome Danijela Crljen te komercijalni direktor u putničkoj agenciji ‘Elite’ Miro Drašković. No, treba istaknuti kako se i dalje čekaju prijave na natječaj koje trebaju pristići poštom. Ponedjeljak je, naime, zadnji dan za poslati prijavu. Početkom lipnja trebala bi biti izabrana čelna osoba koja će TZ grada Dubrovnika voditi sljedeće četiri godine.

Turističko vijeće Turističke zajednice grada Dubrovnika raspisalo je javni natječaj za izbor i imenovanje direktora, odnosno direktorice Turističke zajednice grada Dubrovnika sredinom travnja ove godine.

Podsjetimo, Zakon o turističkim zajednicama stupio je na snagu početkom ove godine, a novost je da će direktori moći biti i osobe bez iskustva u turizmu. Direktori turističkih zajednica biraju se na mandat od četiri godine. Kako smo već ranije pisali, na natječaj za ovo radno mjesto neće se javiti aktualna direktorica Ana Hrnić, već je za nju planirano mjesto zamjenice budućeg direktora.

Danijela Crljen rođena je u Splitu 1980. godine. Po zanimanju je magistar znanosti na području ekonomije, a u duši čisti humanist. Posljednjih deset godina radi u sektoru nautičkog turizma, a trenutno obnaša dužnost direktorice marine Veljko Barbieri.

U Splitu je završila osnovnu školu i gimnaziju, nakon čega je upisala američki studij menadžmenta na Rochester Institute of Technology. 2004. diplomirala je s najvećim počastima (Highest Honours) te je nagrađena priznanjem Outstanding Scholarhip Award. 2008. magistrirala je na temu intelektualnog kapitala na tržištu rada u Hrvatskoj u sklopu postdiplomskog studija Europske integracije na Ekonomskom fakultetu pri Sveučilištu u Splitu.

Surađuje sa Sveučilištem u Dubrovniku kao predavač na studiju Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija. Majka je dvoje djece u dobi od 13 i 14 godina.

Miro Drašković rođen je 29. ožujka 1968. godine. Ovaj cavtajski Gruđanin osnovnu školu završava u Cavtatu, a srednju školu pri Turističkoj školi u Dubrovniku. Godine 1994. završava diplomski studij Fakulteta za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku. Svoju ljubav prema struci, nastavlja obavljajući različite poslove u turizmu, nakon čega se zapošljava kao komercijalist u Francuskom odjelu u KOMPAS-u.

U istoj putničkoj agenciji  postaje voditelj Romanskog odjela u Pragu (Republika Češka) gdje boravi do 1996., kada se odlučuje vratiti u rodni kraj. Iste godine, zapošljava se kao komercijalist u Odjelu za Istočnu Europu u ATLAS-u, gdje postaje voditelj Odjela Skandinavija te kasnije i voditelj Odjela Srednja Europa. Od 1998. licencirani je vodič za zaštićene cjeline Dubrovačko–neretvanske županije za vođenja na hrvatskom, engleskom, francuskom, češkom i talijanskom jeziku. Njegov  uspješan poslovni put prepoznaje Elite Travel, gdje 2001. preuzima Odjel Srednje Europe.

Izrazita srdačnost u radu s ljudima iz različitih kulturoloških i geografskih područja, ujedinjujući stečene menadžerske vještine, prepoznate su, te je 2011. imenovan Komercijalnim direktorom Elite Travela, koju funkciju obnaša i danas. Izuzev izvrsnog poznavanja četiri svjetska jezika, aktivno se koristi njemačkim i španjolskim jezikom. Oženjen je i otac je troje djece. Bio je kandidat za konavoskog načelnika 2017.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist