Urednički izbor

U OŠ Slano 16 zaposlenika bojkotira covid potvrde. Ravnatelj: Ovo je u biti štrajk!

Prvi dan primjene covid potvrda u državnom i javnom sektoru nije prošao baš sjajno u Osnovnoj školi Slano. Prema riječima ravnatelja Ante Konjuha, od 20 zaposlenika, koliko ih se danas trebalo pojaviti na radnom mjestu, njih 16 odbilo je predočiti covid potvrde ili potvrde o testiranju.
-Neki se nisu htjeli testirati, neki ne žele predočiti potvrdu iako su preboljeli ili cijepljeni, imamo raznih slučajeva – rekao nam je ravnatelj Konjuh koji je nemalo iznenađen ovakvim razvojem situacije. Ističe kako je očekivao poneki izolirani slučaj, ali ne ovoliki broj zaposlenika koji su danas odbili predočiti potvrde ili se testirati.
Na naše pitanje kako se u ovakvim uvjetima održala nastava, budući da su školarci došli u svoje klupe rekao je kako je s kolegom išao od razreda do razreda kako bi se ipak nešto danas odradilo, te da djeca ne lutaju jer ih nema tko pričuvati.
-Nitko od tih djelatnika nije mislio na djecu. Svaki prosvjetni radnik trebao bi prvo imati na pameti zbrinuti djecu. Djeca moraju biti zbrinuta i na sigurnom, oni su naša odgovornost u trenutku kad pređu kapiju škole – rekao je.
Na naše pitanje kako dalje organizirati nastavu, rekao je kako se mora čuti sa Županijom i Ministarstvom.
-Meni je logičan korak uzeti osobe na zamjenu jer ovo je u biti štrajk – poručuje. Rekao je kako zamjene ne bi trebao biti problem osigurati jer ima ljudi koji žele raditi i koji na posao čekaju i po deset godina.
U ovoj školi inače radi 29 zaposlenika, no nisu svi danas imali nastavu.

Pročitajte još

Dobroslavić sudjeluje na plenarnom zasjedanju Europskog odbora regija

Dulist

U PETAK Predstavlja se Vodič za osobe s invaliditetom kroz županiju

Dulist

U ČETVRTAK Međunarodni sastanak o EU politikama za kreativne i kulturne industrije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija