Zanimljivosti

U NEDJELJU Pridružite se tradicionalnom usponu ‘100 žena na Sniježnici’

U NEDJELJU Pridružite se tradicionalnom usponu '100 žena na Sniježnici'

HPD Sniježnica organizira tradicionalni uspon povodom Dana žena ‘100 žena na Sniježnici’ koji će se održati u nedjelju, 12. ožujka 2023. godine. Uspon će biti od Kune Konavoske do vrha Sv Ilija na 1234 mnv.

-Pozivamo sve žene. ali i muškarce da nam se pridruže i molimo da ispunite online prijavnicu kako bi osigurali dovoljan broj porcija graha. Ako ste u mogućnosti, ponesite vlastitu zdjelu i pribor za grah kako bi smanjili količinu otpada jednokratnog posuđa – navode iz HPD Sniježnica.

Za uspon potrebno je imati čvrstu obuću, odjeću primjerenu vremenskoj prognozi (obucite se slojevito), vodu (najmanje 1.5l), mobitel i hranu (energetska pločica, grickalice). Sudjelovanje na izletu je na vlastitu odgovornost i potrebno se držati uputa vodiča. Nije dozvoljeno uznemiravanje životinja, branje biljaka te bacanje otpada po okolišu.

-Vidimo se na Sniježnici, dođite nam u što većem broju – pozivaju konavoski planinari.

Plan izleta:

08:45 – okupljanje sudionika u Kuni Konavoskoj, pozdravni govor i početak uspona uz pratnju vodiča i HGSS-a. Uspon do vrha laganim hodom traje oko 2h. Na vrhu je planirana pauza i fotografiranje. Pri povratku se odvajamo stazom prema Dužima gdje ćemo se na livadama družiti uz topli grah.

Za silazak od livade do sela treba oko 30min hoda makadamskim putem.

Prijevoz: osobnim automobilima do Kune, za točnu lokaciju odaberite poveznicu: lokacija na mapi. Prostor za parking je ograničen pa će naši volonteri koordinirati kretanje vozila.

 

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist