Kultura

U nedjelju najveći Linđo na Stradunu!

U nedjelju najveći Linđo na Stradunu!

Koncertom 11 klapa ispred Crkve svetog Vlaga večeras počinje obilježavanje 10. obljetnice UNESCO-ve konvencije o nematerijalnoj kulturnoj baštini i ICCN Dubrovnik 2013. kojoj su domaćini Grad Dubrovnik i FA Linđo.

Od 2. do 6. listopada u Dubrovniku će boraviti 23 gradonačelnika i više od 150 međunarodnih stručnjaka i sudionika festivala iz Južne Koreje, Španjolske, Šri Lanke, Bangladeša, Češke Republike, Alžira, Slovačke, Irana, Palestine, Izraela, Filipina, Katara, Saudijske Arabije, Kuvajta, Makedonije, Kanade, Meksika, Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Etiopije, Nigerije, Konga i Indije, program obilježavanja sadržava festivalski dio, izložbu te niz edukativnih radionica za sve sudionike.
Tema  10. obljetnice UNESCO Konvencije o nematerijalnoj kulturnoj baštini i manifestacije ICCN Dubrovnik 2013 je "Mladi u očuvanju nematerijalne kulturne baštine"

Svečana ceremonija otvaranja održat će se sutra u četvrtak, 3. listopada 2013. godine u 14.00 sati u hotelu Rixos Libertas, a nazočit će joj predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, pod čijim se pokroviteljstvom ova međunarodna manifestacija održava.

-Ova naša manifestacija počela je izložbom 20. rujna u Sponzi, a nastavlja se večeras klapskom pjesmom ispred Crkve svetoga Vlaha. Otvaranje je najavljeno za sutra nakon čega će se održati radionice gradonačelnika i forumi mladih. Program se nastavlja 3. i 4. rujna u 14 te u 19 sati i 30 minuta kada će se predstavlljati kudovi iz zemlje i svijeta. Sve sudionike također vodimo na izlet u Konavle te na Osojnik jer im želimo pokazati našu materijalnu i živu baštinu. Zajedništvo ćemo pokazati u nedjelju u 13 sati najvećim ikad plesanim Linđom kako bi ušli u Guinessovu knjigu  rekorda. Pozivam sve naše sugrađane da nam se pridruže u festivalskom dijelu programa na Stradunu- rekla nam je ravnateljica FA Linđo Dubravka Sarić.

Pročitajte još

[FOTO] Pogledate tko je sve uživao na tratamentu nakon ‘Umišljenog bolesnika’

Dulist

‘UMIŠLJENI BOLESNIK’ U KMD-u izveden posljednji premijerni naslov sezone

Dulist

KONCERT U CRKVI MALE BRAĆE Obilježeno 220 godina smrti Ivana Mane Jarnovića

Dulist