Aktualno

U lokalima zabranjeni DJ-evi, ograničenje buke do 50 decibela, ugostitelji poručuju: Ovo nema veze sa zdravom pameti!

U lokalima zabranjeni DJ-evi, ograničenje buke do 50 decibela, ugostitelji poručuju: Ovo nema veze sa zdravom pameti!

Hrvatski zavod za javno zdravstvo donio je novi set mjera koje se odnose na ugostitelje, a koje su kod njih izazvale veliki revolt. Naime, sukladno mjerama, među ostalim, naastupi glazbenika i DJ-jeva u lokalima su zabranjeni, a preporučeno je i da izvori buke ugostiteljskih objekata ne prelaze 50 decibela. Ovakvom odlukom prvi je nezadovoljan predsjednik Udruge ugostitelja Dubrovnik Ante Vlašić koji se oglasio na svome Facebook profilu, a prokomentirao je razloge nezadovoljstva i za DuList.

-Samo bolestan um može donijeti takvu odluku. Prvo su imali odluku, po meni diskriminatornu, po kojoj oni koji imaju Covid potvrdu i koji su cijepljeni, da mogu raditi što god hoće, a sada odjednom sve pada u vodu i nitko ništa ne može. Govorimo o ograničenju od 50 decibela. Ma samo je snaga buke normalnog razgovora između 60 i 66 decibela. Automatski smo svi u prekršaju, jer sve će po tome biti preko 50 decibela. Mogli su staviti i 10 decibela, u svakom slučaju smo u prekršaju. To više nema nikakve veze sa zdravom pameti. Osobe u Stožeru na poziciji su moći i odlučuju o sudbinama drugih ljudi, bez ikakve odgovornosti i posljedica na sebe i svoj život. Nadam se da će jednog dana ti ljudi biti kažnjeni kako zaslužuju – istaknuo je Ante Vlašić.

U raspravu se ispod Vlašićevog statusa uključio i dubrovački ugostitelj Tomislav Ivušić.

-Da smo pametni, svi bi se trebali oglušiti na ovo. A u drugu ruku, da se ovo spriječi, ugostitelji bi trebali pomoći Vladi na način da tko nije cijepljen ili nema potvrdu, ne može ni piti kavu kod nas, pa ni na terasi. Jer svi oni koji se ne cijepe, oni će i dalje piti kavu i smijati nam se. A ovako, imali bi strance koji su ušli s Covid potvrdom i dopustiti našima samo s potvrdom. Pa da vidimo onda tko će se na kraju smijati. Razumijem slobodu odlučivanja, ali dragi moji onda dopustite da je i mi imamo…pa onda pijte kavu doma na balkonu. Zabraniti im ulaz svugdje osim na mjesta gdje se mora ući poput ducana i sl. Jer ovo je nova situacija i moramo se naučiti živjeti s njome – istaknuo je Ivušić.

Pročitajte još

BLAGDAN JE SV. JOSIPA Tate, sretan vam vaš dan!

Dulist

NEUGODNO ISKUSTVO SUGRAĐANKE ‘U šoku sam ponašanjem zaposlenika Libertasa i Tiska’

Dulist

Gradonačelnik čestitao Taekwondo klubu Shark: ‘Velika motivacija za daljnje pobjede’

Dulist