Aktualno

U Libertasu se spremaju nova zapošljavanja

U Libertasu se spremaju nova zapošljavanja

U gradskom poduzeću Libertas spremaju se nova zapošljavanja, i to kako se spominje 5 osoba iz kadra Pera Vićana.

Tu istu informaciju načuo je i predsjednik Radničkog vijeća Ivo Klaić.

– Čuo sam da se treba zaposlit jedan elektrotehničar, i nekoliko žena na šalteru. Smatram da njih ne treba zaposlit, jer u tvrtki imamo ljude, odnosno invalide – vozače koji to mogu raditi – mišljenja je Klaić.

Potvrdu informacije tražili smo i kod direktora Libertasa Đura Deranje, koji nam je ispričao da se u proteklih godinu dana u Libertasu nije zaposlio niti jedan novi zaposlenik, ali da će se u dogledno vrijeme trebati određeni broj ljudi, s obzirom da je tijekom prošle godine nekoliko zaposlenika otišlo u mirovinu.

– Imamo u planu nova zapošljavanja tijekom godine – istaknuo je Deranja ne otkrivajući o kojem je broju ljudi riječ. Ipak, Deranja nam je najavio i jednu novinu. Rekao je kako s novinarima neće više razgovarati telefonom, s obzirom da je imao nekoliko neugodnosti, pa će od sada novinari morati do Remize po njegove izjave.

Podsjetimo, krajem prošlog tjedna ponovno se aktualiziralo pitanje linije 21 Dubrovnik – Orebić koja je ukinuta u svibnju prošle godine. Naime, Libertas se nije javio na natječaj za autobusnu liniju Orebić, već će njome izgleda prometovati riječki Autotrans.

To je razljutilo predsjednika Radničkog vijeća Iva Klaića, koji i dalje tvrdi da je ta linija bila profitabilna, i da je ovakvo poslovanje „tiho propadanje Libertasa“.  Klaić je stoga, kako nam je rekao, napravio zahtjev za inspekcijskim nadzorom Uredu državne uprave u DNŽ – Državnom inspektoratu za područje rada kojeg će predati, ukoliko direktor Đuro Deranja ne uloži žalbu na odluku da za Orebić vozi Riječki Autotrans:

– Također ću tražiti od sindikalnog povjerenika Balda Kovačevića da se svi pregovore oko kolektivnog ugovora obustave, ako direktor ne uloži žalbu na ovakvu štetnu odluku. Ovdje trebamo naglasiti i da su ukinute i linije za Herceg Novi, i za prijevoz djelatnika Zračne luke Dubrovnik, koje su također bile rentabilne – rekao je za duList Ivo Klaić.

Razgovor s predsjednikom radničkog vijeća Libertasa Ivom Klaićem pročitajte već u srijedu u novom broju duLista.

Direktor Deranja i dalje ostaje pri svojoj tvrdnji da je linija 21 Dubrovnik-Orebić nerentabilna, a na pitanje hoće li uložiti prigovor na liniju kojom bi trebao prometovati riječki Autotrans odgovorio je:
– Prigovor će se uložiti ako za to budemo imali uvjete, sukladno zakonskoj proceduri – potvrdio je Deranja.

Također napominje kako će se u srijedu održati  radni odbor za usklađivanje voznih redova,, pri HGK-Županijskoj komori Dubrovnik, nakon čega će vidjeti može li se dati prigovor na pojedini vozni red.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist