Kultura

U LAZARETIMA Promocija zbirke ‘Točka za upitnik’ Vesne Čelebić

LAZARETI 5

Krajem prošle godine Društvo dubrovačkih pisaca objavilo je prvu zbirku pjesama Vesne Čelebić, „TOČKA za UPITNIK!“ koja će se predstaviti u četvrtak, 9. veljače, u Art radionici Lazareti s početkom u 19 sati. Zbirku pjesama uredila je Mariela Marković, a grafičko dizajnerski dio kao i naslovnicu potpisuje Vinko Rožić.

-Vesna Čelebić u godinama je koje se lako mogu nazvati ‘srednjovječne’ (iako one ne vole da se o njima tako govori). Živi i radi u Dubrovniku. Tu je i studirala na RIT Croatia, a provela je i nekoliko godina u SAD-u. Cijelo to vrijeme zapisuje svoje više ili manje sređene misli u kvazi poetskoj formi. Danas ima dvoje djece pa manje piše, a više živi poeziju. S Društvom dubrovačkih pisaca prijateljuje već dugi niz godina i pjesme su joj objavljivane u Literatu te u Literatu Malom. Došao je red i na knjigu – navode iz ARL.

Predstavljanje u ARL vodi Mariela Marković, recitatori su Ana Raguž, Adrijana Bošković, Vesna Barišić, Marija Matana Bazdan i Sanja Tapušković, a na promociji će zasvirati i Vedran Mezei.

 

Pročitajte još

IBRICA JUSIĆ UZ 60 GODINA KARIJERE ‘Prst sudbine pokazao mi je da sjednem na moje skaline’

Ivana Mijić Vulinović

ZAKLJUČENO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Beethovenova večer ispod volata Kneževa dvora

Dulist

POMAMA ZA ‘KAFETARIJOM’ Sve ulaznice rasprodane ili rezervirane, otvorena lista čekanja

Dulist