Zanimljivosti

U LAZARETIMA Nastup klape Tamarin uz predstavljanje grada Solina

U subotu, 4.prosinca s početkom u 18:00 sati u Lazaretima, u suradnji s Dubrovačkom baštinom d.o.o i TZ grada Dubrovnika, održat će se koncert ženske klape Tamarin. Riječ je o tematskoj večeri posvećenoj prezentaciji grada Solina u vidu njegove bogate kulturne baštine i turističkih sadržaja.

Program večeri se sastoji od uvodne prezentacije grada Solina nakon čega slijedi koncert ženske klape Tamarin uz prigodno sudjelovanje spisateljice Mia Sesartić te potom druženje uz domaće slastice koje je pripremila udruga Solinjani.

Inače, solinska ženska klapa Tamarin djeluje od 1991. godine i ove godine slavi svoja tri desetljeća kontinuiranog djelovanja. Djeluje kao dio Udruge Kapljuč, te čuva i njeguje izvorno klapsko pjevanje, potiče upoznavanje domaće i međunarodne javnosti sa značajem klapske pjesme, hrvatskog jezika, dalmatinskog dijalekta, zavičaja. Kroz puna tri desetljeća, klapa Tamarin je nastupala na mnogim eminentnim domaćim i svjetskim pozornicama, kroz razne humanitarne akcije, klapske smotre, sakralne koncerte i natjecateljske festivale, na kojima kontinuirano osvaja najprestižnije nagrade i priznanja, kojih je zaista mnogo u 30 godina rada. Ženska klapa Tamarin je snimila tri nosača zvuka, a četvrti upravo sprema u studiju.

Udruga Solinjani osnovana je u lipnju 2007., a trenutno broji 40-tak aktivnih članova i članica te oko 30 aktivnih sudionika u svim programima. Ciljevi osnivanja Udruge su promicanje izvornih kulturnih običaja grada Solina, organiziranje društveno-kulturnih sadržaja u svom gradu te posjete udrugama sličnih ciljeva u zemlji i inozemstvu. Udruga je do sada, samostalno ili u partnerstvu s organizacijama koje djeluju u istoj sferi, realizirala 50-ak projekata među kojima je izložba „Kako su živili naši stari“, „Izložba starih dalmatinskih nošnji i cvijeća“, „Advent u Gašpinoj mlinici“ i „Izložba starih običaja i zanata“.

Ulaz na manifestaciju je besplatan uz poštivanje važećih epidemioloških mjera odnosno obavezu posjedovanja COVID potvrde.

Pročitajte još

[KONAČNO!] Osvježila nas je kiša, vikend u ‘istom tonu’!

Dulist

SUZE SVETOG LOVRA Ne propustite nebeski spektakl u noći s 11. na 12. kolovoza!

Dulist

[FOTOGRAFIJA TJEDNA] Iz Porta u ‘veliki svijet’

Zvonimir Pandža

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija