Grad

U Komolcu i na Strinčjeri položeni vijenci u spomen na poginule branitelje

U Komolcu i na Strinčjeri položeni vijenci u spomen na poginule branitelje

Na današnji dan prije 31 godinu, na dubrovačkom ratištu poginula su jedanaestorica branitelja Domovinskog rata. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća danas je njima i svim poginulim na ovom području odana počast na mjestima gdje su stradali, u Komolcu i na Strinčjeri.

U ime Grada Dubrovnika vijence su položili predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, pročelnik Upravnog odjela za financije Ante Vojvodić i gradski vijećnik Krešimir Marković.

Vijence su položile i obitelji poginulih branitelja, predstavnici Županije i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske te udruge roditelja poginulih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata, kao i njihovi suborci i prijatelji.

Prigodnu službu riječi i blagoslov predvodio je fra Ivica Kyril Pavlović.

U Komolcu su tog 12. studenog 1991. poginula četvorica mladih dubrovačkih branitelja – Ivo Botica, Pero Nenada, Miho Klečak i Mario Mandić. Čak sedmorica dubrovačkih branitelja poginula su isti dan na Strinčjeri – Zdenko Baričević, Tomislav Bender, Ante Jerko Landikušić, Božo Merčep, Ivan Raič, Siniša Tkalec i Vladimir Vuković, dva dana ranije, 10. studenoga 1991., poginuli su Mato Damjanović i Mario Matana, a 6. studenoga 1991. Mladenko Čavara.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović