Grad

‘SUBOTNJE JUTRO U GRADU’ Tematski razgledi i nastup Linđa

Turistička zajednica grada Dubrovnika, s ciljem poticanja turističkih posjeta tijekom zimskih mjeseci, tradicionalno organizira ‘Subotnje zimsko jutro u gradu’, koje počinje upravo danas, 12. studenog i trajat će do 25. ožujka 2023., za sve posjetitelje koji borave u Dubrovniku.

Tematski razgled ‘Kozmopolitski Dubrovnik’, počinje 12. studenog te će se održavati svaku subotu s početkom u 9.30 sati, ispred TIC Pile, na engleskom jeziku i u 12.30 sati na hrvatskom jeziku (osim 24. i 31. prosinca), a tijekom obilaska grada upoznajte se s razvojem najbrojnijih europskih religija, njihovim postankom i širenjem Europom, ali i vjerskim skupinama koje su se u prošlim stoljećima naseljavale na području Dubrovnika. Na primjeru sićušnog, svega 1,06 ha velikog povijesnog gradića saznajte sve o vjerskoj snošljivosti, toleranciji i suživotu u Dubrovniku tijekom stoljeća.

Nakon tematskog razgleda grada sa stručnim vodičem, u 11.30 sati ispred crkve sv. Vlaha, Turistička zajednica grada Dubrovnika poklanja svim posjetiteljima i nastup Folklornog ansambla Linđo koji se u slučaju lošeg vremena neće održati.

Osim besplatnog programa subotom, Turistička zajednica grada Dubrovnika organizira i besplatni tematski razgled grada posvećen pomorstvu ‘Pomorski Dubrovnik’, koji će se održavati svaku srijedu s početkom u 9.30 sati, ispred TIC Pile, na engleskom jeziku i u 12.30 sati na hrvatskom jeziku, svi posjetitelji i sugrađani imat će priliku čuti nešto više o Dubrovačkoj Republici koja je svoj opstanak, slavu i bogatstvo izgradila na pomorstvu, na bodovima izgrađenim u domaćim škverovima i robi koju su tim brodovima prevozili i prodavali diljem Mediterana, uz obale zapadne Europe, sve do Indije na istoku. Sve o dubrovačkim brodograditeljima koji su slovili kao jedni od najboljih na Sredozemlju, brodovima, brodograditeljima, pomorskim zakonima i osiguranju saznajte na novoj tematskoj turi.

Zbog ograničenog broja sudionika, za navedene tematske razglede grada potrebno je prijaviti se na e-mail: tic.pile@tzdubrovnik.hr ili br.tel: +38520312011 najkasnije do 17 sati dan prije. *Ponuda je namijenjena individualnim posjetiteljima te se ne odnosi na grupne aranžmane.

Pročitajte još

BOLJE NEGO 2019. Otvaranje Dubrovačkog zimskog festivala privuklo preko 2.500 gostiju

Dulist

ODLUKA PRED VIJEĆNICIMA Grad za 10 posto povećava cijenu zakupa javnih površina

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija