Grad

‘SUBOTNJE JUTRO U GRADU’ Tematski razgledi i nastup Linđa

lindjo katedrala 8

Turistička zajednica grada Dubrovnika, s ciljem poticanja turističkih posjeta tijekom zimskih mjeseci, tradicionalno organizira ‘Subotnje zimsko jutro u gradu’, koje počinje upravo danas, 12. studenog i trajat će do 25. ožujka 2023., za sve posjetitelje koji borave u Dubrovniku.

Tematski razgled ‘Kozmopolitski Dubrovnik’, počinje 12. studenog te će se održavati svaku subotu s početkom u 9.30 sati, ispred TIC Pile, na engleskom jeziku i u 12.30 sati na hrvatskom jeziku (osim 24. i 31. prosinca), a tijekom obilaska grada upoznajte se s razvojem najbrojnijih europskih religija, njihovim postankom i širenjem Europom, ali i vjerskim skupinama koje su se u prošlim stoljećima naseljavale na području Dubrovnika. Na primjeru sićušnog, svega 1,06 ha velikog povijesnog gradića saznajte sve o vjerskoj snošljivosti, toleranciji i suživotu u Dubrovniku tijekom stoljeća.

Nakon tematskog razgleda grada sa stručnim vodičem, u 11.30 sati ispred crkve sv. Vlaha, Turistička zajednica grada Dubrovnika poklanja svim posjetiteljima i nastup Folklornog ansambla Linđo koji se u slučaju lošeg vremena neće održati.

Osim besplatnog programa subotom, Turistička zajednica grada Dubrovnika organizira i besplatni tematski razgled grada posvećen pomorstvu ‘Pomorski Dubrovnik’, koji će se održavati svaku srijedu s početkom u 9.30 sati, ispred TIC Pile, na engleskom jeziku i u 12.30 sati na hrvatskom jeziku, svi posjetitelji i sugrađani imat će priliku čuti nešto više o Dubrovačkoj Republici koja je svoj opstanak, slavu i bogatstvo izgradila na pomorstvu, na bodovima izgrađenim u domaćim škverovima i robi koju su tim brodovima prevozili i prodavali diljem Mediterana, uz obale zapadne Europe, sve do Indije na istoku. Sve o dubrovačkim brodograditeljima koji su slovili kao jedni od najboljih na Sredozemlju, brodovima, brodograditeljima, pomorskim zakonima i osiguranju saznajte na novoj tematskoj turi.

Zbog ograničenog broja sudionika, za navedene tematske razglede grada potrebno je prijaviti se na e-mail: tic.pile@tzdubrovnik.hr ili br.tel: +38520312011 najkasnije do 17 sati dan prije. *Ponuda je namijenjena individualnim posjetiteljima te se ne odnosi na grupne aranžmane.

Plakat TZGD B1 2022

Pročitajte još

NAGLI PAD TEMPERATURE MORA Jakopović: Plutača je ispravna

Dulist

[FOTO] GRADONAČELNIK U OBILASKU RADOVA ‘Cesta Tamarić olakšat će život stanovnicima Mokošice’

Dulist

Franković: Kuće za odmor su komercijalni smještaj, a rješenje je novi paket poreznog zakona

Dulist