Hrvatska

U Hrvatskoj s tržišta Španjolske lani realizirano oko 100 tisuća dolazaka

U Hrvatskoj s tržišta Španjolske lani realizirano oko 100 tisuća dolazaka

Hrvatska turistička zajednica predstavlja hrvatsku turističku ponudu na 42. izdanju međunarodnog turističkog sajma za poslovnu i široku publiku FITUR, koji se do 23. siječnja održava u Madridu. Uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog izlagača, na sajmu svoju ponudu predstavlja i pet suizlagača među kojima su turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije i grada Zagreba te HUP – Zagreb Hospitality, Abacus Tour i Hotel Mediteransko Selo San Antonio. HTZ svim suizlagačima na sajmu FITUR sufinancira 50 posto troškova za uređenje suizlagačkog prostora.

-Organizatori sajma FITUR uložili su velike napore kako bi se ovogodišnje izdanje sajma moglo održati u fizičkom obliku te javljaju kako je sajam dosegao 80 posto izlagača iz 2019. godine. Tijekom pet dana sajma očekuje se dolazak velikog broja predstavnika turističkih kompanija, ali i opće publike koja će se tako moći informirati o destinacijama za svoja buduća putovanja. Tijekom prošle godine u Hrvatskoj je s tržišta Španjolske realizirano oko 100 tisuća dolazaka, odnosno više od 260 tisuća noćenja, a ove godine možemo ostvariti još bolje rezultate zbog čega je prisutnost Hrvatske na ovom sajmu vrlo važna – izjavila je Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji, a koje pokriva i tržište Španjolske.

U Hrvatskoj s tržišta Španjolske lani realizirano oko 100 tisuća dolazaka

-Nakon što je održavanje pojedinih europskih turističkih sajmova otkazano u fizičkom obliku, izuzetno nas veseli predstavljanje hrvatske turističke ponude uživo u direktnim razgovorima s partnerima, ali i općom publikom. Naša prisutnost u Madridu je vrlo važna i zbog održavanja 55. sastanka Odbora pridruženih članova Svjetske turističke organizacije (UNWTO), prvog sastanka u mandatu 2022. – 2025. Riječ je o odboru koji djeluje kao savjetodavno tijelo Glavnog tajnika UNWTO-a, a u kojem je od prosinca prošle godine punopravni član i Hrvatska turistička zajednica – poručio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako HTZ planira, kad se za to stvore svi adekvatni uvjeti, otvoriti ured Predstavništva upravo u Madridu.

Nastavno na spomenuti sastanak Odbora pridruženih članova UNWTO-a, na kojem će, između ostalih, biti prisutan Ion Vîlcu, direktor Odjela pridruženih članova te predstavnici novoizabranih članova, razgovarat će se o Programu rada pridruženih članova za 2022. godinu, a bit će odabrane i institucije koje će u narednom razdoblju djelovati u svojstvu predsjednika, odnosno potpredsjednika ovog odbora.

Dodajmo i to kako će predstavnici Hrvatske turističke zajednice sutra, tijekom AM Cornera, odnosno foruma u sklopu kojeg članovi Odbora svim zainteresiranim stranama u turizmu predstavljaju svoj rad i projekte, predstaviti svoj primjer dobre prakse kroz posebnu prezentaciju u sklopu teme ‘Inovativna komunikacija i marketinške kampanje s ciljem ponovne uspostave povjerenja turista’.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist