Aktualno

U Gradskoj upravi radi 160 žena, a na pročelničkim pozicijama ih je osam!

gradska uprava zaposlenici09

Od ukupno 278 zaposlenih službenika u Gradu Dubrovniku, 160 je žena. To znači kako 57 posto zaposlenih službenika – čine žene. Riječ je o informacijama koje je objavio gradonačelnik Mato Franković na svome Facebooku. Navodi i kako Grad Dubrovnik ima zamjenicu gradonačelnika, Jelku Tepšić, a od ukupno 13 upravnih tijela Grada Dubrovnika, na pročelničkim mjestima je 8 žena što je više od 60 posto.

Od 13 komunalnih i trgovačkih društava, šest vode direktorice, što je oko 45 posto, u 19 javnih ustanova je 10 žena na vodećim funkcijama, odnosno nešto više od 50 posto. Svih sedam osnovnih škola vode žene, a obje javne ustanove dječjih vrtića vode žene.

-Drage žene, od srca vam čestitam vaš dan. Vi ste stup našeg društva i naših obitelji i hvala vam na svakodnevnom doprinosu zajednici. Drago mi je što se gradska uprava Grada Dubrovnika može pohvaliti velikom zastupljenošću žena na svim, a posebno na rukovodećim pozicijama – napisao je te nabrojao među ostalim koliko je žena na vodećim pozicijama u Gradu Dubrovniku – napisao je Franković.

Foto Ilustracija

Pročitajte još

U SPOMEN GORANU KOMLENCU Više od 250 trkača sudjelovalo u utrci u Orašcu

Dulist

[FOTO] PREDSTAVLJEN ROMAN ‘BLANK’ Životna ispovijest glumca Feđe Štukana

Dulist

DOBRE VIJESTI ZA VOZAČE Od utorka niže cijene goriva

Dulist