AktualnoUrednički izbor

DPDS-u CIJENA NEPRIHVATLJIVA! Atlas plus opet prodaje četvrtinu Dvora u Slanome

knezev dvor slano dpds

Županijska skupština ponovno će odbiti ponudu tvrtke Atlas plus za kupnju četvrtine vlasništva Kneževog dvora u Slanome po pravu prvokupa. Ovaj objekt spomeničke baštine je, podsjetimo, obnovljen 2017. godine sredstvima Društva prijatelja dubrovačke starine, koji je vlasnik tri četvrtine ovog vrijednog zdanja.

Atlas plus svoje je suvlasništvo pokušao prodati i 2021. godine po cijeni po kojoj nekretninu nudi i danas, a riječ je o 365 tisuća eura. No, DPDS-u ta je cijena neprihvatljiva s obzirom na njihovo ulaganje u obnovu u visini od 15 milijuna kuna. Rekao nam je to predsjednik Društva Vedran Kosović.

-To je bilo ponuđeno i Društvu, međutim, traženi su jako veliki novci te se nije uzelo u obzir naše ulaganje. Nama je bilo neprihvatljivo kupiti četvrtinu po ponuđenoj cijeni tako da se prijedlog nije mogao ni staviti na našu Skupštinu kako bi se uopće razmatralo o kupnji – ističe Kosović te napominje kako je DPDS vlasnik tri četvrtine Kneževog dvora u Slanome.

-Zna se koliko smo uložili te ne možemo ponovno platiti četvrtinu nečega u što smo uložili. Možemo eventualno razgovarati o kupnji četvrtine objekta u stanju u kakvom je bio prije obnove. No, puno je više uloženo nego što je takvo zemljište vrijedilo tada – ističe dalje naš sugovornik.

Teško je za očekivati kako će se netko drugi upustiti u kupnju četvrtine objekta s kojom zapravo neće moći ništa napraviti.

-Pitanje je i što bi netko s tom četvrtinom jer smo mi zabilježili sva svoja ulaganja tako da bi taj netko nama trebao isplatiti uložene novce. Ne vidim tko to može kupiti, ali nikad se ne znam što se sve može dogoditi – zaključio je Kosović.

Inače, obnova ovog Kneževog dvora bila je za Društvo izuzetan zadatak. Zdanje, javnosti predstavljeno 2017. godine, bilo je potpuno devastirano. Skale su bile srušene i napravljene druge, dograđene, oko i u Dvoru samom, pisali smo ranije, bile su ogromne količine smeća, a na gornjim dijelovima rasli su čempresi, drača…

Pročitajte još

[FOTO] FINALE ZA PRVAKA Košarkašice Raguse izjednačile rezultat s Trešnjevkom

Dulist

[FOTO] PREDSTAVLJEN ROMAN ‘BLANK’ Životna ispovijest glumca Feđe Štukana

Dulist

DOBRE VIJESTI ZA VOZAČE Od utorka niže cijene goriva

Dulist