Kultura

U GRADSKOJ ČITAONICI Predavanje ‘Međunarodna zajednica i rat u Hrvatskoj’

U GRADSKOJ ČITAONICI Predavanje 'Međunarodna zajednica i rat u Hrvatskoj'

Predavanje pod naslovom ‘Međunarodna zajednica i rat u Hrvatskoj 1991-1995.’ održat će se u ponedjeljak, 18. veljače u 18 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

O ulozi međunarodne zajednice u ratu i procesu hrvatskog osamostaljivanja govorit će predavač dr.sc. Vladimir Filipović, a moderator predavanja bit će dr.sc. Maroje Višić.

Rat u Hrvatskoj od svojeg je početka do svojeg kraja bio visoko internacionaliziran i prisutstvo većeg broja međunarodnih posrednika određivalo je dijelom njegovu dinamiku. U Hrvatskoj se o ulozi međunarodne zajednice u ratu i procesu hrvatskog osamostaljivanja u pravilu govori negativno i kritički. U ovom predavanju temi se pokušava pristupiti na drugi način i ukazati na moguće drugačije tumačenje uloge međunarodne zajednice.

Vladimir Filipović docent je na Libertas međunarodnom sveučilistu u Zagrebu i Dubrovniku. Autor je većeg broja znanstvenih članaka i zapažene knjige ‘Ispod plavih sljemova: motive država za sudjelovanjem u misiji UNPROFOR 1992-1995.’ objavljene 2015. u Zagrebu i Sarajevu.

Predavanje je u organizaciji Libertas međunarodnog sveučilišta i Dubrovačkih knjižnica.

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

(FOTO) KOLARINI PREMJERNO IZVELI ‘MATRIMONIJO’ Pun teatar, publika oduševljena!

Dulist

‘JELA MOJE BABE’ Umjetnica Andrea Vukoja Prce vodit će dječju likovnu radionicu

Dulist