Grad

U Dubrovniku za Uskrs boravilo oko tisuću gostiju

Prema sustavu za prijavu i odjavu turista eVisitor, u Dubrovniku je za Uskrs boravilo oko tisuću gostiju, poručuju iz TZ grada Dubrovnika. Najviše turista bilo je iz Hrvatske, Njemačke, Francuske, BiH, Austrije, SAD-a, Švicarske, Ukrajine, Srbije i Španjolske. Od ukupno ostvarenih 995 noćenja, 583 noćenja ostvarili su domaći, 412 strani turisti, dok je 655 noćenja ostvareno u hotelskom, 212 u privatnom smještaju te preostala noćenja u ostalim oblicima smještaja.

Trenutno je na području grada otvoreno 12 hotela te je ponovno uspostavljen međunarodni zračni promet prema Dubrovniku s letovima dva puta tjedno – Iberia iz Madrida i Lufthansa iz Munchena. Uskoro je planiran i početak letova Easy Jet-a iz Ženeve.

U okviru promocije Dubrovnika za Uskrs, Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s popularnom hrvatskom influencericom Dorom Predojević iz Dubrovnika, na njezinom Instagram profilu koji broji oko 68 000 pratitelja, provela je nagradni natječaj na kojem je nagrada bila Uskrsni vikend boravak u Dubrovniku. Između 700 prijavljenih, odabrane su sretne dobitnice, dvije studentice iz Zagreba, Valerija i Marija Tereza Mandir. TZ grada Dubrovnika je za dobitnike u suradnji s Jadranskim luksuznim hotelima osigurala smještaj od tri noći s doručkom u Hotelu Dubrovnik Palace, dvije trodnevne Dubrovnik Card s kojima su besplatno obilazile znamenitosti te koristile lokalni prijevoz. Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Ana Hrnić, uz prigodni poklon čestitala je sretnim dobitnicima na osvojenoj nagradi te im zaželjela dobrodošlicu u Dubrovnik.

Turistička zajednica grada Dubrovnika organizirala je besplatne razglede Grada na hrvatskom i engleskom jeziku za sve posjetitelje Dubrovnika tijekom Uskrsnog vikenda, u subotu, 3. travnja. Unatoč lošim vremenskim prilikama, razgledima Grada nazočilo je oko šezdeset gostiju, većinom hrvatske nacionalnosti, koji su proveli vikend u Dubrovniku i smješteni su u dvanaest otvorenih dubrovačkih hotela.
Tijekom Uskrsnih praznika od 3. do 12. travnja Grad Dubrovnik i Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s kulturnim ustanovama Grada Dubrovnika nude popuste i pogodnosti za domaće i strane posjetitelje. Dubrovački muzeji, Dom Marina Držića, Prirodoslovni muzej, Muzej domovinskog rata, Umjetnička galerija Dubrovnik i Lazareti tijekom ovog razdoblja besplatni su za sve zainteresirane. Također, kupnjom dvije ili više Dubrovačkih kartica, dobije se i jedna Dubrovačka kartica gratis, a prilagođena je i cijena ulaznica za Arboretum Trsteno na 30 kuna.
Društvo prijatelja dubrovačke starine građanima Republike Hrvatske odobrava povlaštenu cijenu ulaznice od 50 kuna za obilazak gradskih zidina i Lovrjenca, uz prethodno slanje zamolbe na e-mail Društva.

Pročitajte još

Postanite dio projekta e-Dječja kartica ‘Mudrica’

Dulist

Grad sufinancira nabavu udžbenika srednjoškolcima

Dulist

ŠTO KAŽU DUBROVČANI? ‘Neradne nedjelje ugrozit će nam egzistenciju, ne možemo si priuštiti dan bez posla!’

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija