Grad

Grad postavlja 11 usporivača brzine se uz škole i dječja igrališta

Grad postavlja 11 usporivača brzine se uz škole i dječja igrališta

U sklopu povećanja sigurnosti prometa na cestama Grad Dubrovnik putem Upravnog odjela za promet provodi radove na postavljanju opreme za smirivanje prometa. Na dijelovima nerazvrstanih cesta uz škole i dječja igrališta ukupno će se postaviti 11 usporivača brzine, tzv. ležećih policajaca.

Lokacije na kojima se „ležeći policajci“ postavljaju su kod Studentskog doma i OŠ Montovjerna u Ulici Marka Marojice, u neposrednoj blizini sportsko-rekreacijskog parka s dječjim i sportskim igralištima na glavici Babinog kuka (Kliševska ulica) te u blizini Ekonomske i trgovačke škole Dubrovnik u Ulici Gabra Rajčevića.

Usporivač brzine doprinijet će se sigurnosti i u neposrednoj blizini dječjeg igrališta u Ulici od Montovjerne, a po dva komada postavit će se u Novoj Mokošici, i to na prilazu osnovnoj školi u Ulici Bartola Kašića te na kolniku ulica Vinogradarske i Od Izvora.

Ukupna vrijednost nabave i postavljanja opreme s pripadajućim prometnim znakovima je oko 117 tisuća kuna, izvođač radova je tvrtka Tehnogradnja d.o.o., dok je prometni elaborat za postavljanje izradila tvrtka Apsida inženjering d.o.o.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist