Grad

POKLON TZ-A POSJETITELJIMA ZA USKRS Unatoč kiši veliki interes za besplatno razgledavanje Grada

POKLON TZ-A POSJETITELJIMA ZA USKRS Unatoč kiši veliki interes za besplatno razgledavanje Grada

Turistička zajednica grada Dubrovnika organizirala je besplatne razglede Grada na hrvatskom i engleskom jeziku za sve posjetitelje Dubrovnika tijekom Uskrsnog vikenda, u subotu, 3. travnja u 10 sati. Unatoč lošim vremenskim prilikama, razgledima Grada nazočilo je oko šezdeset gostiju, većinom hrvatske nacionalnosti, koji provode ovaj vikend u Dubrovniku i smješteni su u dvanaest otvorenih dubrovačkih hotela. Zbog epidemioloških mjera razgledi Grada organizirani su s ograničenim brojem sudionika u više grupa. Turistička zajednica grada Dubrovnika poklonila je sudionicima prigodne higijenske maske i maramice, kao i tradicionalno pengano jaje. Dubrovačke vodičke upoznale su goste Dubrovnika s posebnim pogodnostima koji se nude u ovom razdoblju.

Tijekom Uskrsnih praznika, Grad Dubrovnik i Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s kulturnim ustanovama Grada Dubrovnika od 3. do 12. travnja nude popuste i pogodnosti za domaće i strane posjetitelje. Dubrovački muzeji, Dom Marina Držića, Prirodoslovni muzej, Muzej domovinskog rata, Umjetnička galerija Dubrovnik i Lazareti tijekom ovog razdoblja besplatni su za sve zainteresirane. Također, kupnjom dvije ili više Dubrovačkih kartica, dobije se i jedna Dubrovačka kartica gratis. Prilagođena je i cijena ulaznica za Arboretum Trsteno na 30 kuna. Društvo prijatelja dubrovačke starine građanima Republike Hrvatske odobrava povlaštenu cijenu ulaznice od 50 kuna za obilazak gradskih zidina i Lovrjenca, uz prethodno slanje zamolbe na e-mail Društva.

Cilj ovih pogodnosti je privući turiste, posebno one domaće, da proljetne praznike provedu u Dubrovniku. Usprkos epidemiološkim mjerama Dubrovnik će zasigurno i ovog Uskrsa pružiti jedinstveni doživljaj svim posjetiteljima.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist