Aktualno

U Dubrovniku i dalje stanovi najskuplji

U Dubrovniku i dalje stanovi najskuplji

U Dubrovniku je u kolovozu cijena stana po kvadratnom metru iznosila 3145 eura, a u rujnu 3136, što je pad za oko 0, 3 posto. Unatoč padu cijena, u Dubrovniku su i dalje najveće cijene stanova, pokazali su to podaci portala Crozilla.com.

Na godišnjoj razini cijene stanova bilježe pad od 1,8 posto, u odnosu na rujan 2010. godine pale su za  4,3 posto,  zatim 10,4 posto u odnosu na isti mjesec 2009. godine, te 14 posto u odnosu na rujan 2008.godine.

Porast cijena bilježe tek Varaždin, Split i Pula. Na godišnjoj razini porast cijena bilježi Split, a najveći pad bilježe Zagreb i Dubrovnik.

Splitski stanovi, kojima je, prema podacima portala Crozilla.com, prosječna tražena cijena tijekom kolovoza porasla na 2144 eura po metru kvadratnom, na godišnjoj razini bilježe porast cijena od 0,3 posto, te 2,5 posto na mjesečnoj razini.

Cijene pulskih stanova u rujnu su porasle za 1,9 posto, a prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila je 1429 eura.

Do samog početka krize Zagreb je bio veliko gradilište u kojem je značajna potražnja rezultirala napuhanim cijenama stanova, a danas kada velik broj stanova stoji čekajući kupce, njihove cijene padaju. Podaci portala Crozilla.com pokazuju kako na godišnjoj razini najveći pad cijena bilježe upravo zagrebački stanovi kojima je cijena pala za 3,4 posto. Na mjesečnoj razini tamošnji stanovi bilježe pad cijena od 0,7 posto, a za jedan metar kvadratni tijekom kolovoza u prosjeku se tražilo 1719 eura.

Najveći pad cijena na mjesečnoj razini bilježi Osijek u kojem su cijene pale 2,8 posto, a za jedan se metra kvadratni u prosjeku tražilo 949 eura.
Lagani pad mjesečnih cijena tijekom rujna zabilježili su Rijeka (0,2 posto), Dubrovnik (-0,3 posto) i Zadar (-0,6 posto).

Prosječna tražena cijena stana u Zadru, tijekom rujna iznosila je 1580 eura po metru kvadratnom, a u Dubrovniku dvostruko više, 3136 eura. Metar kvadratni stana u Rijeci tijekom rujna u prosjeku je iznosio 1464 eura.

 

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist