Kultura

VEČERAS U GALERIJI MLADIH Godišnja izložba radova učenika Umjetničke škole

VEČERAS U GALERIJI MLADIH Godišnja izložba radova učenika Umjetničke škole

U četvrtak, 8. lipnja, s početkom u 20 sati održat će se otvaranje godišnje izložbe radova učenika drugog razreda Slikarskog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića u Galeriji mladih (Marojice Kaboge 6).

Ovo je prvo javno predstavljanje drugog razreda Slikarsko dizajnerskog smjera UŠLS u Galeriji mladih pruža uvid u obrazovanje izlagača te u različita iskustva stečena kroz proteklu nastavnu godinu.

Osim pristupa slikarskim vještinama koje stječu kroz redovnu nastavu iz predmeta Slikarske tehnike i materijali te predmeta Crtanje i slikanje, učenici su imali priliku sudjelovati na nekoliko radionica koje su obogatile njihovo kreativno razmišljanje i izražavanje.

To su npr. suradnja kroz radionice s diplomiranom dizajnericom Miom Bogovac u skopu Dana kreativnih industrija (radionica dizajna dubrovačkog suvenira), kao i radionica Gruške priče u suradnji s Nomadom. Koristeći odabrane faze procesa dizajna, u oba slučaja učenici su stekli osnovna iskustva o realizaciji dizajnerskog produkta.

Slijede radionica slikanja filmskih scenografija u suradnji s filmskim festivalom Tišina molim, kao i radionica Skrivene boje otoka Lokruma u suradnji s Dubrovačkim muzejima i kustosicom Barbarom Margaretić, Tehničkim muzejom u Zagrebu i muzejskom pedagoginjom Katarinom Kardum Ivanišin, te Rezervatom otok Lokrum i dr. sc. Marijom Crnčević, na kojoj su upoznali prirodne boje i bojila koja se tradicionalno koriste u našem kraju i koja su jednako primjenjiva u pojedinim slikarskim tehnikama.

-Izloženi radovi pružaju uvid u jedan iznimno zanimljiv pristup mladih osoba i jedno vrlo zrelo izražavanje kroz različite slikarske tehnike. Teme su raznolike: od mediteranskog pejzaža (prezentiranog na jedan drukčiji način nego smo inače navikli), preko geometrijskih apstrakcija, vlastite interpretacije portreta poznatih majstora, te slikanja vlastitog autoportreta –  navodi u predgovoru kataloga Ivana Selmani, prof. crtanja i slikanja

Mladi slikari Slikarsko dizajnerskog smjera koji se po prvi put javno predstavljaju su: Franka Erceg, Antonela Knežević, Petra Marić, Rea Vukosavić, Ernest Vierda, Tara Šipčić, Marijana Murati, Mihaela Kralj, Mara Šačić, Marija Kalinić, Marija Zvrko, Nicole Fernandez i Ivona Raič

Na otvaranju će nastupiti čelistica Nina Zvone i violinistica Meri Anastasov, također učenice UŠLS.

 

 

Pročitajte još

ART STEAM Matematika kao inspiracija likovne radionice u UGD-u

Dulist

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist

Glazbena radionica Sorgo započinje novi ciklus koncerata

Dulist