Županija

U centru Čilipa uskoro besplatan Internet

U centru Čilipa uskoro će biti instaliran besplatni internet, zahvaljujući vaučeru koji je Općini Konavle odobrila Europska Komisija kroz prijavu za inicijativu WIFI4EU. Riječ je o iznosu od 15 tisuća eura za troškove ugradnje Wi-Fi pristupnih točaka na javnim lokacijama, kao što su npr. parkovi, trgovi i ostalo. U centru Čilipa bit će postavljeno deset takvih pristupnih točaka, kako bi se besplatni Internet omogućio i lokalnom stanovništvu, ali i turistima koji posjećuju Konavle.

-Postavljanje besplatnog javnog interneta financiranog sredstvima EU ima i marketinšku vrijednost i dobar je prvi korak u usmjeravanju prema trendovskom razvoju pametnih sela, za što Konavle itekako imaju potencijal. U tom cilju, a imajući u vidu i fokus europskih fondova u narednom proračunskom razdoblju 2021.-2027. upravo na ovu tematiku, Općina Konavle će već ove godine započeti i izradu Strategije pametnog razvoja – ističu iz Općine Konavle.

Pročitajte još

ŽUPANOV PRIJEM UZ DAN DRŽAVNOSTI ‘Nikada nećemo zaboraviti junaštvo naših branitelja’

Dulist

SILVIO NARDELLI Prijepor oko trase brze ceste treba riješiti čim prije i započeti s projektiranjem

Andrea Falkoni Račić

Agro etno park Žabac dobitnik ‘Zlatne naranče’!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija