Crna kronika

U 10 mjeseci 714 zapljena različitih vrsta droga

U 10 mjeseci 714 zapljena različitih vrsta droga

U prvih 10 mjeseci ove godine na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirana su 64 kaznena djela iz domene kriminaliteta droga te 625 prekršaja iz Zakona o suzbijanju droga. Evidentirano je 714 zapljena različitih vrsta droga u kojima je zaplijenjeno nešto manje od 80 kg marihuane, oko 22 kg heroina, preko 3 kg amfetamina, preko 300 g hašiša, 414 g kokaina, gotovo 3 kg amfetamina, 128 g psilocibilnih glijiva i nešto manje od 6 tisuća tableta koje se nalaze na popisu droga.
Te podatke objavila je Pu dubrovačko-neretvanska u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, koji se obilježava od 15. studenog do 15. prosinca. Tim se povodom provodi niz aktivnosti koje imaju za cilj podizanje razine svijesti javnosti na problem svih oblika ovisnosti.
U tom smislu policijski službenici samostalno i uz partnere održavaju edukativna predavanja o  prevenciji ovisnosti i zlouporabe droga, alkohola i igara na sreću te ih upoznaju sa štetnosti uporabe nikotinskih vrećica, e-cigareta i energetskih pića. Predavanja su namijenjena učenicima završnih razreda osnovnih škola te prvih razreda srednjih škola na području naše Županije.
Osim toga, pojačana je ulična redukcija na suzbijanju svih nedozvoljenih sredstava koje izazivaju ovisnosti, kao i aktivnosti u prometu te testiranje vozača na prisutnost droga i alkohola u organizmu kao i aktivnosti na graničnim prijelazima u cilju suzbijanja međunarodnog krijumčarenja droga.
Pojačano se kontrolira prodaja i usluživanje alkohola, te prodaja cigareta i igara na sreću maloljetnicima i poštivanje gradskih Odluka o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića u Dubrovniku i Metkoviću.

Pročitajte još

U DUBROVNIKU Pretragom kuće 43-godišnjaka pronađen laboratorij za uzgoj ‘trave’

Dulist

Podignuta optužnica protiv okrivljenog 67-godišnjaka zbog silovanja

Dulist

Uplatio 7 tisuća eura predujma za teretno vozilo koje mu nikad nije isporučeno

Dulist