Crna kronika

Član uprave oštetio trgovačko društvo za 100 tisuća eura

Član uprave oštetio trgovačko društvo za 100 tisuća eura

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 61-godišnjak se sumnjiči za protupravno prisvajanje 100.114,70 eura.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni od početka 2017. do kraja 2021. godine, u svojstvu člana uprave trgovačkog društva iz Dubrovnika, ujedno i osobe ovlaštene za raspolaganjem novčanim sredstvima društva, iskoristio svoje ovlasti raspolaganja imovinom društva te je na različite načine, što putem isplata novca na bankomatima ili plaćanjem raznih računa koji nisu povezani s poslovanjem društva, na ime podignutih pozajmica i obračunatih kamata za sebe zadržao novčani iznos od 100.114,70 eura, a trgovačko društvo o čijim je interesima trebao brinuti prouzročio štetu u istom iznosu.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju policija je protiv osumnjičenog podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Pročitajte još

PROMETNA KOD LERA Automobil naletio na pješaka, ima ozlijeđenih

Dulist

‘Plavci’ ispisali skoro 740 kazni

Dulist

Zbog pijane vožnje kažnjen s 1.350 eura i zabranom upravljanja

Dulist