Hrvatska

Tvrtka Texo Molior izvodi radove uređenja luke Omiš

Tvrtka Texo Molior izvodi radove uređenja luke Omiš

Cavtatska tvrtka Texo Molior odabrani je izvođač za radove na projektu uređenja luke Omiš.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovao je ovog četvrtka na svečanosti potpisivanja ugovora vrijednog 87 milijuna kuna (s PDV-om).

Ugovor je potpisao Domagoj Maroević, ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije te u ime odabranog izvođača, Antonio Deranja, direktor TEXO MOLIOR d.o.o..

Radovi će započeti sredinom rujna, a trajat će tri godine.

Projektom ‘Uređenje luke Omiš – II. faza izgradnje‘ rekonstruirat će se i dograditi pomorska luka u Omišu. Lokacija zahvata II. faze proteže se od istočnog kraja Fošala prema jugoistoku uz DC8 do Puta Skalica. Planirano proširenje postojeće luke sastoji se od kopnenog dijela i morskog akvatorija te će površina luke biti povećana na gotovo 10.000 m2. Osim toga, po realizaciji ovog projekta uspostavit će se redovita brodska linija Omiš – Postira što će dodatno povezati otok Brač i tako povećati mobilnost otočana te bolju dostupnost obrazovanju, ali i drugim životnim potrebama.

Navedeni projekt je dio velikog investicijskog ciklusa ulaganja u otočno povezivanje i obnovu malih primorskih luka kroz koji je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture do sad uložilo gotovo 2 milijarde kuna, najvećim dijelom europskih, ali i državnih sredstava. Svi projekti se financiraju u 100-postotnom iznosu gdje je 85 posto sredstava osigurano iz Kohezijskog fonda, a ostatak se financira iz proračuna Ministarstva. Većina ugovorenih projekata započela je s realizacijom, a radovi su u punom pogonu, stoji na stranicama Vlade.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist