GradUrednički izbor

TUŽNA VIJEST Napustio nas je trofejni judo trener Željko Đapić

TUŽNA VIJEST Napustio nas je trofejni judo trener Željko Đapić

U 67. godini života napustio nas je trofejni trener, bivši judaš, izbornik i nastavnik tjelesnog Željko Đapić. Upravo on stoji iza brojnih uspjeha mnogih judaša Judo kluba Dubrovnik, ali i medalja naše Ivane Šutalo kojoj je bio dugogodišnji trener. Đapić se iz godine u godinu nalazio među sportskim laureatima Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije koja mu je ove godine dodijelila i nagradu za životno djelo. Gospar Đapić je u judu bio više od 5 desetljeća, najprije kao judoka, a potom kao vrsni trener čiji puleni osvajaju ne samo hrvatske nego i europske i svjetske medalje. U tom je trenutku priremao potencijalnu kandidatkinju za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu čime bi bio okrunio svoju bogatu sportsku karijeru. Istaknuo je prilikom preuzimanja nagrade da je cijelo vrijeme težio prenositi svoja iskustva i znanja na mlađe.

-Mislim da sam uspio. Znanje i iskustvo ako se ne prenosi, nema smisla, bezvrijedno je. Ako Bog da, uz malo sreće i puno zdravlja, vidimo se 2024. poslije Pariza – istaknuo je bio sredinom svibnja Đapić.

Od Željka Đapića oprostio se i Hrvatski judo savez.

-S tugom u srcima javljamo tužnu vijest kako je danas preminuo istinski velikan hrvatskog juda, Željko Đapić. Uvijek pažljiv i dostupan, Željko Đapić nije bio samo stručnjak, bio je i strastvena osoba na koju se moglo računati da će unaprijediti stvar sporta, a posebno juda, pa podsjećamo da je tokom svibnja ove godine dobio Nagradu za životno djelo koju je dodjelila Zajednica športa Dubrovačko-neretvanske županije za 2021. godinu.

Profesor Željko Đapić, bivši uspješni judaš, potom trener, te nastavnik tjelesnog rođen je 31. siječnja 1955. godine, diplomirao je 1980. godine na Fakultetu za fizičku kulturu u Zagrebu s usmjerenjem iz judo sporta. Nizao je uspjehe u školskim sportskim natjecanjima, a s judokama osvajao europske i svjetske medalje. Bio je i izbornik nacionalne judo reprezentacije. Uz to je inicijator i organizator brojnih međunarodnih judo natjecanja a posebno treba istaknuti turnir Dubrovnik Open koji se održava preko 20 godina. Osim što je osnivač i predsjednik Judo kluba Dubrovnik bio je i član Upravnog odbora Hrvatskog judo saveza. Za svoja sportska postignuća 2014. godine proglašen je najuspješnijim trenerom Dubrovnika, a 2015. godine Dubrovačko neretvanske županije – napisali su iz Hrvatskog judo saveza.

Redakcija DuLista izražava iskrenu sućut obitelji.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist