Aktualno

TUŽNA VIJEST Napustio nas je gospar Neven Jerković

TUŽNA VIJEST Napustio nas je gospar Neven Jerković

Napustio nas je gospar Neven Jerković, dugogodišnji turistički djelatnik i osoba koja nas je svojim društvenim te poslovnim djelovanjem zadužila za vremena koja dolaze.

Rođen 27. svibnja 1949. u Vrgorcu, osnovnoškolsko i gimnazijsko obrazovanje pohađao je u Pločama. Završio je studij brodogradnje na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu i turizam na Višoj turističkoj školi u Dubrovniku. Jerković je, kako je svojevremeno ističući njegova postignuća naveo Poslovni savjetnik, obnašao ulogu direktora putničke agencije Uniline za Jugoistočnu Europu. Istu poziciju imao je u Bemextours Poreč. Bio je i glavni direktor Bemextoursa Bratislava i Prag, potom predstavnik Hrvatske turističke zajednice u Češkoj i Slovačkoj, predsjednik Uprave Hoteli Mlini d.d., izvršni direktor za turizam INGRA Zagreb, glavni direktor hotelskog naselja Duga uvala kod Pule. Radio je, među ostalim, kao savjetnik Red Sea Hotels Hurghada Egypt, zamjenik predsjednika Uprave hotela Maestral iz Dubrovnika te je bio na istaknutim dužnostima u Zurichu, Kusadasiju i Tirani. Važno je spomenuti kako je 2018. Neven Jerković bio dobitnik nagrade za doprinos u promicanju pomorske kulture koju dodjeljuje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Također, autor je trilogije ‘Putnički krstaši u Dubrovniku 1, 2 i 3’.

Za čitatelje DuLista s gosparom Nevenom porazgovarali smo zadnji put baš u ovom razdoblju koronavirusa kada se na društvenim mrežama pohvalio svojim poljoprivredničkim vještinama. Njegove fotografije pomadora, mandarina i limuna privukle su nas u njegov đardin u Mlinima.

— Godišnje sam ‘tutnjio’ 70 tisuća kilometara automobilom, nikad nisam bio doma, nisam imao vremena. Stalno sam negdje putovao. A, onda je došla korona i odlučili smo se baviti onim što imamo. Radeći po cijele dane, nisam imao vremena za vrt, ali sada imam. Žena je ta koja voli raditi u vrtu, a ja radi reda i mira tu i tamo ‘potegnem’. Poanta je da i u najgorim momentima treba pronaći neki odu šak i iskoristiti ga maksimalno – ispričao je tada za DuList gospar Neven.

Ovim putem izražavamo iskrenu sućut njegovoj obitelji i najmilijima.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist