Aktualno

TRIDESET GODINA STUDENCA Zajedno rastemo, zajedno slavimo!

Studenac više od tri desetljeća njeguje prepoznatljiv karakter trgovine-susjeda na korak do svojih kupaca

Studenac, danas vodeći maloprodajni lanac na Jadranu i jedan od vodećih u Hrvatskoj, svoju je poslovnu priču započeo u Omišu, živopisnom gradu u blizini Splita. Potkraj 90-ih, sa svega nekoliko prodavaonica, proširio je svoje poslovanje otvaranjem veleprodajnog skladišta u Dućama, a rast tvrtke nastavio se i tijekom dolazećih godina te je s vremenom izrasla u prepoznatljiv trgovački maloprodajni lanac. No Studenac ne čine samo značajni poslovni koraci, on je protkan i snažnim emotivnim pričama čiji su junaci zaposlenici, kupci, suradnici i partneri, a bilo je uistinu teško izdvojiti samo neke od njih.

Izazovno pandemijsko razdoblje u kojem živimo pokazalo je kako je upravo ljudski faktor ono što svi, a posebice domaći kupci, iznimno cijene u Studencu. Lijepe geste dugo se pamte, a Marija Grubišić, vjerni kupac Studenca, podijelila je sa širom javnošću što to njezinu omiljenu trgovinu čini posebnom. Naime, ona će posebno pamtiti iskustvo kupnje u vrijeme najgoreg dijela pandemije. Otkrila je kako su se svi u njezinoj Seget Vranjici osjećali sigurnije jer su prodavačice činile korak više. Uložile su dodatan trud, zaprimale telefonske narudžbe i pripremale namirnice kako bi ih kupci preuzimali što jednostavnije i uz što manje ugroze zdravlja.

Pomoć potresom pogođenim područjima

Zaposlenici su doista najvredniji ambasadori Studenca, a pokazali su to i svojim humanitarnim angažmanom, kada je bilo potrebno djelovati, pomoći i prikupiti te prevesti donacije u potresom pogođena područja Sisačko-moslavačke županije. Također, bili su korak bliže zajednici i kada su njihove sugrađane u općini Nerežišća na otoku Braču ugrozili požari. Tako su sredinom srpnja usred noći otvorili prodavaonicu te pripremili obroke za iscrpljene i umorne vatrogasce s požarom zahvaćenog područja. Posvećeni kupcima, vođeni rezultatima, profesionalni i uvijek spremni na suradnju, takvi su zaposlenici Studenca. Njihovu vrijednost neprestano ističe i kompanija, koja uz svoje zaposlenike raste i slavi velikih trideset godina, a na njihovu je trudu i doprinosu iznimno zahvalna.

Posvećeni kupcima

Studenac se osuvremenio u svakom poslovnom segmentu, no jedno je ostalo isto, a to je dobrosusjedski karakter prodavaonice kojoj je stalo do svoje zajednice i do svojih kupaca. Kako bi njima, na čijem je povjerenju gradio svoju dugogodišnju tradiciju, među ostalim, omogućio zdrave i ukusne domaće plodove provjerene kvalitete, Studenac ponudom „Kušaj domaće“ blisko surađuje s mnogim hrvatskim malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Upravo su ljubav i trud uloženi u uzgoj plodova ono što daje posebnost pomno biranim domaćim proizvodima.

Projekt #BirajIstarsko još je jedan pokazatelj uspješnog i kvalitetnog odnosa s domaćim suradnicima, u ovom slučaju istarskim proizvođačima prehrambenih proizvoda.

Također, s ciljem da svojim kupcima osiguraju najbolji omjer cijene i kvalitete, u Studencu su uveli i posebnu ponudu privatnih robnih marki, koja obuhvaća širok asortiman proizvoda, a naglasak je stavljen upravo na proizvode domaćih proizvođača.

Kao što možemo primijetiti, Studenac se neprestano razvija, unapređuje poslovanje i snažno raste. Položaj jadranskog lidera, nakon uspješnih preuzimanja Istarskih supermarketa i zadarskog Sonika 2019. godine, tako je potvrdio i ovogodišnjim preuzimanjem biogradskog lanca Bure Trgovina d.o.o., nakon čega je uslijedilo i kontinentalno širenje. U svibnju je Studenac tako prvi put došao u glavni grad Hrvatske, gdje je predstavio i novi koncept trgovine prilagođen urbanim sredinama.

Studenac je uvijek korak bliže prirodi

Rast kompanije donio je i povećanu mogućnost stvaranja pozitivnih društvenih učinaka. Studenac je to prepoznao i u 2020. godini pokrenuo društveno odgovorni projekt „Korak bliže prirodi“, u sklopu kojeg su u suradnji s lokalnim partnerima održane tri akcije čišćenja mora i priobalja. Uz Udrugu podvodnih aktivnosti Rostrum zaposlenici Studenca čistili su podmorje Žnjana, uz Ronilački klub Sveti Roko iz Bibinja čistili su u Biogradu na Moru, a zahvaljujući potpori Ekološko-roniteljskog kluba Periska uspješno su očistili i dio podmorja u pločanskom mjestu Baćina. Isto tako, projekt znatno doprinosi i zbližavanju zaposlenika, koji u njemu rado sudjeluju, a sastavni su dio akcija i natjecateljski kvizovi znanja uz koje su zabava i smijeh neizostavni.

Također, Studenac je u listopadu pokrenuo novi društveni projekt „Korak bliže zajednici“, kako bi kompanija pružila potporu humanitarnim, zdravstvenim i drugim programima koji su usredotočeni na iskorjenjivanje gladi i promociju zdravog života te tako čine dobrobit društvu.

Razvojem odgovornog poslovanja, ali i njegovanjem odnosa s partnerima i suradnicima te osluškivanjem potreba svojih kupaca i odgovaranjem na njih, Studenac, s gotovo 700 prodavaonica i 3700 zaposlenika, nastavlja biti korak bliže zajednici i prava trgovina-susjed, kao što to čini već punih trideset godina.

Središnjica Studenca u Omišu

Pročitajte još

Nizozemac traži oca koji je radio u hotelu Bellevue ’60-ih godina. Možemo li mu pomoći?

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] FRANO ĐUROVIĆ: Kad me netko pita: ‘Odakle ste?’, uvijek ću reći – iz Dubrovnika

Mia Njavro Banić

NOVI PLOVIDBENI RED Od ponedjeljka kraći boravak na Lokrumu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija