Grad

TUŠ-u odobren projekt za obrazovanje odraslih vrijedan 202.000 eura

TUŠ-u odobren projekt za obrazovanje odraslih vrijedan 202.000 eura

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik prijavila je Projekt suradnje za inovacije i razmjenu dobre prakse u području strateškog partnerstva za obrazovanje odraslih, Key Skills for European Union Hotel Staff, na natječaj Erasmus+, za ključnu aktivnost 2 u području obrazovanja odraslih.

Iz TUŠ-a javljaju kako je Agencija za mobilnost i programe EU ocijenila Projekt kao najbolji od svih prijavljenih i odobrila financijsku potporu od 202.023 eura. Važno je istaknuti da je ovo jedan od ukupno dva odobrena projekta na ovom natječaju u Republici Hrvatskoj, a jedini iz naše županije.

– Ovo je još jedan izuzetan uspjeh Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik koja je dobila ulogu koordinatora projekta čime će proširiti međunarodne aktivnosti i steći nova iskustva radeći s partnerima iz UK, Latvije, Italije, Slovenije i Rumunjske. Važno je naglasiti da je projekt osmišljen i napisan u suradnji s Primrose Publishing UK, privatnom tvrtkom koja se bavi razvijanjem i promoviranjem materijala za podučavanje i učenje stranih jezika. Osim upravljanja projektom aktivno ćemo sudjelovati u svim mobilnostima i projektnim aktivnostima kroz koje ćemo promovirati Grad, Županiju i Republiku Hrvatsku na međunarodnoj razini – ističe ravnatelj škole Antun Perušina.

– Osim toga naša je Škola kao jedan od partnera u europskom projektu pod nazivom „eCuisine“ s ciljem razvijanja razboritog pristupa kulturi prehrane kako za turiste tako i za osoblje na području gastronomije stvorila model za interaktivno učenje u svrhu poboljšanja strukovne konverzacije između gosta i osoblja u ugostiteljstvu. Razvijena mobilna aplikacija omogućit će lakši i brži izbor tradicijskih jela, širiti znanja iz gastronomije, povijesti, kulture, geografije itd. regije iz koje potječe, te dati brojne odgovore na zdravstvene, vjerske i kulturološke kontraindikacije i to na jezicima partnera (hrvatskom, engleskom, njemačkom, slovenskom, litavskom i latvijskom). Osim toga poslužit će kao izvrstan didaktički materijal za učenje ne samo u gastronomiji već i na području stranih jezika, a što je izuzetno važno bez ikakve naknade – kaže Perušina.

Iz TUŠ-a napominju da Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik i ove godine sudjeluje u radu Godišnje skupštine „AEHT-e“ (Europsko udruženje hotelijerskih škola) koja će se održati u Beogradu od 17. do 22. studenog 2014., a tijekom koje će se održati i natjecanje učenika i studenata iz područja turizma i ugostiteljstva.

– Od izuzetne je važnosti sudjelovati u radu Skupštine i nazočiti brojnim radnim sastancima na kojima će se raspravljati o načinima unaprijeđenja obrazovanja na području turizma i ugostiteljstva s primjerima dobre prakse, te omogućiti našim učenicima da sudjeluju na međunarodnom natjecanju. Iskoristit ćemo priliku da i ove godine na najbolji mogući način predstavimo ne samo Školu već svoj Grad, Županiju i Republiku Hrvatsku – zaključuje ravnatelj Perušina.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist