Aktualno

Turističkom sektoru za sezonu nedostaje 35 tisuća radnika

Hrvatskom turizmu ove će turističke sezone nedostajati desetak posto više radnika nego lani, a u sektoru procjenjuju da im treba oko 35 tisućadjelatnika. Potraga za kadrovima, piše Novi list, počela je već krajem prošle godine, no turističke tvrtke još uvijek popunjavaju svoje redove u nadi da ove godine neće morati objekte zatvarati ranije jer studenti moraju natrag na fakultet, ili pak vagati koje objekte otvarati, a koje ne, jer nemaju dovoljno ljudi koji bi odradili sezonu.
Ove godine država je donijela neke mjere koje poslodavcima trebaju olakšati postupak dolaska do potrebnih kadrova.
U resornom Ministarstvu turizma i sporta (MINTS), tako su, komentirajući koje su promjene po pitanju zapošljavanja radnika u turizmu ove godine, istaknuli da je Vlada krenula rješavati ovaj problem sustavno i na više nivoa i to, navode, suradnjom svih nadležnih resornih ministarstava, u suradnji s poslodavcima i pronalazeći kratkoročna i dugoročna rješenja.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

U Pičetama pokopan maestro don Miho Demović

Dulist

DONESEN PRIJEDLOG Do veće energetske učinkovitosti zgrada

Dulist

‘DUBOKO SAM ZABRINUT’ Teolog Šime Zupčić o moliteljima na trgovima

Karmen Maškarić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija