Aktualno

Tihana Lazović, Milan Marić i Juraj Lerotić sudionici masterclassova trećeg izdanja Ponta Lopud festivala

Tihana Lazović, Milan Marić i Juraj Lerotić sudionici masterclassova trećeg izdanja Ponta Lopud festivala

Ponta Lopud festival uz podršku industrijske platforme SFF-a CineLink, i na ovogodišnjem će izdanju ponuditi seriju predavanja i masterclassova pod mentorstvom filmskih profesionalaca koji su svojim umjetničkim djelovanjem obilježili svjetsku kinematografiju.

Ime jednog od ovogodišnjih mastera već je otkriveno, riječ je o jednom od najvećih redatelja današnjice, švedskom redatelju Rubenu Östlundu, koji smatra kako je Ponta Lopud festival sjajna prilika za susret s kolegama i prijateljima, razgovore o radu na filmu i pronalaženje inspiracije.

Sudjelovanje filmskih profesionalaca i studenata iz regije na ovogodišnjem Ponta Lopud festivalu podržali su regionalni filmski centri i fondovi kroz partnerstvo s Ponta Lopud festivalom: Hrvatski audiovizualni centar, Filmski centar Srbije, Filmski centar Crne Gore, Agencija za film Sjeverne Makedonije, Fondacija za kinematografiju Sarajevo i Slovenski filmski centar. Tihana Lazović, Milan Marić i Juraj Lerotić su među sudionicima masterclassova na trećem izdanju Ponta Lopud festivala.

Masterclassove za filmske profesionalce u kategoriji ‘Glumci’ pohađat će osam glumica i glumaca koji iza sebe već imaju zapažene uloge u brojnim filmskim ostvarenjima. Hrvatska glumica Tihana Lazović u dosadašnjoj je karijeri snimila više od 15 dugometražnih i kratkih filmova, između ostalog i Il paradiso del pavone, koji je premijerno prikazan na Venecijanskom filmskom festivalu.

Milan Marić glumio je u brojnim TV serijama, kao što su Državni službenik, Besa i Porodica, ali i filmovima Dovlatov i Otac, dok je posebno zapažena njegova uloga u filmu Toma.

Na Lopudu će treću godinu zaredom masterclassove imati i odabrane redateljice i redatelji. Juraj Lerotić hrvatski je redatelj čiji je prvi dugometražni film Sigurno mjesto osvojio brojne nagrade na Filmskom festivalu u Locarnu, kao i Srce Sarajeva za najbolji film.

Foto: Ponta Lopud

Pročitajte još

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist

Studentska ‘PEP konferencija’ ovog četvrtka i petka na Kampusu

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist