Grad

TURISTIČKO VIJEĆE Započeo je oporavak, vidljiv je porast broja turista

Započeo je turistički opravak u gradu – rekao je gradonačelnik Mato Franković na 8. sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Dubrovnika. Izvijestio je, naime, članove vijeća o svim uspjesima u prethodnom razdoblju, a vezano za reaktivaciju avio prometa prema Zračnoj luci Dubrovnik, kao i vezano za zdravstveno stanje na području grada.

-Posebno smo ponosni na činjenicu da ćemo ove godine realizirati čak dvije direktne linije iz Sjedinjenih Američkih Država prema Dubrovniku, koje će osam puta tjedno povezivati grad. Nakon 10 godina se direktnom linijom spaja Moskva s Dubrovnikom, putem njihove nacionalne kompanije Aeroflot. Također, nakon 32 godine KLM Airlines uvodi svakodnevnu direktnu liniju Amsterdam – Dubrovnik. Ujedno ohrabruje činjenica da se svakim danom cijepi sve više naših sugrađana, osobito turističkih djelatnika. Ovu subotu dodatnih 800, a vjerujem da ćemo do iduće subote završiti cijepljenje svih turističkih djelatnika i s time postići tzv. ”koridor”, koji će značiti siguran dolazak u Dubrovnik jer ćete od trenutka slijetanja u Zračnu luku imati kontat s cijepljenim osobljem, do vožnje autobusom, taxijem, dolaska u hotel i ugostiteljske objekte do šetnje gradom uz pratnju cijepljenih turističkih vodiča – istaknuo je gradonačelnik Franković.

Uz sve navedeno, naglašeno je, broj zaraženih osoba konstantno pada te se očekuje da će od lipnja krenuti veći turistički oporavak. Inače, već u ovom trenutku Dubrovnik je povezan s osam međunarodnih letova i vidljiv je porast broja turista.

Pročitajte još

Potpisan ugovor o otkupu dionica društva TUP d.d., UTD Ragusa ide u realizaciju kredita

Dulist

Od ponedjeljka 3-ica prometuje testnom trasom

Dulist

ZBOG RADOVA Promjena trase prometovanja na liniji 26

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija