Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Libertasu 11 novih autobusa

Gradu Dubrovniku i JGP Libertas Dubrovnik isporučena su prva tri od ukupno 11 suvremenih autobusa za javni gradski prijevoz, sufinanciranih EUsredstvima u cjelokupnom iznosu od 18 milijuna kuna. Novi niskopodni autobusi povećat će kvalitetu usluge javnog gradskog prijevoza i smanjiti negativan utjecaj na okoliš primjenom visokih EURO6 normi motora novih vozila. Pomlađivanje i modernizaciju Libertasovog voznog parka komentirao je gradonačelnik Mato Franković, dodavši kako se nastavlja podizanje kvalitete gradskog prijevoza i to uz daljnje korištenje europskih sredstava.
-Stigla su tri od ukupno 11 autobusa, a ostali će biti isporučeni u idućih tjedan i pol dana. Ove autobuse prijevoznik Libertas nabavio je putem EUfondova, oni su 100 posto besplatni za Libertas i na tome se ne zaustavljamo. Tijekom iduća dva tjedna potpisat ćemo novi ugovor za 23 autobusa, dakle za godinu i pol imat ćemo 34 autobusa bez financijskog opterećenja gradskog prijevoznika – istaknuo je gradonačelnik Franković.

Investicija nabavke 11 autobusa marke MAN financira se iz Europskih fondova za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa ‘Konkurentost i kohezija’ 2014. – 2020..

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Obnovljeni parking Gradac u punoj funkciji

Gradonačelnik Mato Franković obišao je novouređeno parkiralište na Gracu, gdje su na prostoru ukupne površine 2.400 metara kvadratnih provedeni radovi komunalnog, krajobraznog i hortikulturnog uređenja. Zadržan je isti broj parkirališnih mjesta te osigurano nesmetano kretanje parkiralištem, koje će i dalje služiti isključivo za parkiranje građanima.
-Predio parking Gradac područje je kojim se do sada nismo mogli pohvaliti, a nakon više desetljeća danas imamo posve novu vizuru i dodatnu vrijednost za naše sugrađane – kazao je gradonačelnik Franković u prigodi obilaska. Cjelokupni projekt izrađen je sukladno strogim smjernicama Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, a glavni projekt izradila je tvrtka Proto- Arch na čelu s glavnom projektanticom Leom Đurović Ruso te projektanticom suradnicom Miom Erak. Investiciju je provela tvrtka Sanitat iz vlastitih sredstava, čiji je direktor Tomislav Tabak izrazio zadovoljstvo dovršenjem ovog važnog projekta.

Plato parkirališta Gradac ozelenjen je, a u središnjem dijelu formiran je zeleni otok s autohtonim vrstama i drvoredom česvine. Izveden je i sustav za automatsko navodnjavanje, oborinsku odvodnju i rasvjetu.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Gradonačelnik Franković obišao punkt za cijepljenje u Gospinom polju

U Sportskoj dvorani u Gospinom polju proteklog vikenda organizirano je cijepljenje turističkih djelatnika protiv COVID- 19. Akcija cijepljenja djelatnika u turizmu krenula je prošli mjesec upravo iz Dubrovnika, a u nastavku akcije cijepljeno je 1.400 osoba. Tijekom obilaska punkta gradonačelnik Franković kazao je kako je vidljiv početak oporavka turizma te je izrazio optimističnost vezano za nadolazeću turističku sezonu. Na važnom nam britanskom tržištu trenutačno smo u ‘narančastoj sezoni’, a s obzirom da je epidemiološka situacija svakim danom sve bolja možemo očekivati pozitivne pomake i u tom smislu. ‘Uz uvjet da se ljudi cijepe, vjerujem da ćemo u idućih 20-ak dana kao zemlja doći u zelenu zonu. Trendovi su za sada dobri, u Dubrovniku već boravi dio turista koji dolaze putem osam međunarodnih linija. Gosti se osjećaju sigurno, brojke su sve manje i optimistični smo što se tiče nadolazeće turističke sezone’ rekao je gradonačelnik Franković.

Cijepljenjem turističkih djelatnika šalje se snažna poruka sigurnosti usmjerena prema emitivnim tržištima.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 12. svibnja 2021.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović