Grad

TURISTIČKI SAJAM U SANYJI Grad Dubrovnik podijelio iskustva kruzing turizma

TURISTIČKI SAJAM U SANYJI Grad Dubrovnik podijelio iskustva kruzing turizma

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Marijeta Hladilo službeno su boravile u gradu prijatelju Sanyji, glavnom gradu južne kineske pokrajine Hainan, od 13. do 18. studenoga.

Na poziv i u organizaciji domaćina, 15. studenoga sudjelovale su na međunarodnom sajmu „The 3rd Sanya International Cultural Industry Fair 2018“, na kojem je Turistička zajednica Grada Dubrovnika na svom štandu predstavila novu brošuru „Dubrovnik riviera info“ na kineskom jeziku. Sajam je privukao više od 300 izlagača iz Kine i inozemstva, uključujući Rusiju i Južnu Koreju, koji su u četiri dana predstavili više od 30 tisuća proizvoda i usluga iz područja nematerijalne kulturne baštine, turizma, kreativne animacije, ali i tehnologije, sporta, kulture i mode.

Delegacija Grada susrela se i s predstavnicima gradske uprave grada Sanyje na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Dai Yumingom, kojima su zahvalili na gostoprimstvu, a razgovaralo se o nastavku dosadašnje uspješne veze ova dva grada, kao i intenziviranju suradnje u područjima zajedničkih interesa, posebice turizmu, sportu i razmjeni mladih i studenata. Obišli su Phoenix Island, umjetni otok poznat pod nazivom ‘Orijentalni Dubai’, gdje je u tijeku gradnja velike luke koja će moći primati brodove za kružna putovanja. Želja im je profilirati se kao kruzerska destinacija u budućnosti, u čemu će im pomoći iskustvo Grada Dubrovnika u ovom segmentu turizma.

Sanya je grad od 680 tisuća stanovnika i moderno kinesko ljetovalište koje posjeti oko 20 milijuna turista godišnje. Imaju najveće svjetske hotelske lance i bogatu turističku ponudu, od kulturne baštine, do morske obale i brojnih prirodnih ljepota. S Gradom Dubrovnikom službeno su uspostavili prijateljske odnose 2012. godine.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist