Grad

TURISTIČKI RAST Dubrovačka zima sa sve više posjetitelja

turisti pile guzva kisa014

Dubrovnik je i u siječnju nastavio ostvarivati dobre turističke rezultate. Tako je prema podacima sustava E-visitor u siječnju ostvareno 11 657 dolazaka, što je povećanje od 31 posto, kao i 34 848 noćenja ili 35 posto više nego u siječnju 2016. godine.

Na prvom mjestu broja posjetitelja su domaći gosti (Hrvatska), slijede susjedi iz BiH, potom Koreja, Francuska, SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Japan, Španjolska, Albanija, Njemačka.
-Raznovrsni sadržaji i ljepota grada, bogata povijest i baština samo su neki od razloga odabira grada za kratki zimski odmor, a izvrsnim ostvarenjima pogodovala je i činjenica da su uspostavljeni izravni cjelogodišnji letovi iz Frankfurta i Istanbula, te nastavljen let iz Londona, čime se našim gostima posebno s dalekih tržišta znatno olakšava putovanje prema Dubrovniku – naveli su iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.
Najviše noćenja ostvareno je u hotelskim objektima, ali bolju popunjenost bilježe i privatni smještajni kapaciteti.
-U Dubrovniku boravi i produkcijski tim za snimanje filma „Robin Hood Origins“, a započela je i auto-prezentacija novog modela Nissan Micra, što je također značajno za povećanje turističkog prometa u Dubrovniku u ovom razdoblju – ističu iz TZ-a.
Ako se usporede ostvarenja turističkog prometa kroz tri zimska mjeseca razvidno je da je razdoblje od početka studenog 2016. do konca siječnja 2017. bilo vrlo uspješno, odnosno u tom je razdoblju zabilježeno 51 789 dolazaka ili trideset posto više nego za isto razdoblje – odnosno od studenog 2015. do konca siječnja 2016., a realizirano je 130 245 noćenja što predstavlja povećanje od 31 posto.

-Očito je da su novi letovi, turistički programi i posebno Dubrovački zimski festival doprinijeli snažnom napretku zimskog turizma u Dubrovniku, čime se naš grad približava ostvarenju cilja cjelogodišnjeg turističkog poslovanja. Za Festu sv. Vlaha i Dana grada Dubrovnika očekujemo oko 2 tisuće posjetitelja koji će nazočiti vjekovnoj dubrovačkoj festi – zaključuju iz TZ-a.

Pročitajte još

POHVALNA AKCIJA ŽUPE SV MIHAJLA Kupljen prijeko potreban uređaj za rano otkrivanje autizma

Dulist

Franković poručio diplomantima RIT-a: ‘Budite blagi prema ljudima oko sebe pa će vam se tako i vratiti’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist