Grad

FOTO Koga niste mogli iščačkati pincetom, a čija je bolja polovica zapanjila na Večeri od Kandelore

vecera od kandelore 020217 naslovna

Nakon puno debata i prepiranja Večera od Kandelore ipak je održana.

U Revelinu, 20. godinu zaredom. I kao i svake godine do sada na njoj su se našli neki visoki uzvanici, zaslužni ili manje zaslužni građani ovog Grada, oni koji žele biti viđeni i oni koji to moraju biti. No više od toga tko je večeras došao, što možete provjeriti u našoj fotogaleriji, važno je napomenuti tko nije došao.

Vlahušića se nije ni očekivalo, na kraju krajeva najavio je i ranije kako neće doći iz političkih razloga, no Revelin je večeras bio valjda jedino mjesto u Gradu gdje HNS-ovca niste mogli iščačkati pincetom. Jedina iznimka bio je Petar Ipšić, koji je tamo ipak po službenoj dužnosti kao aktualni glasnogovornik…Grada, povjerenice, Gradskog vijeća? U svakom slučaju, član protokola Grada Dubrovnika.

Nijedan direktor komunalnih tvrtki iz redova HNS-a nije bio tamo, ali baš nijedan. Izostao je HNS-ov pročelnik za turizam Vlaho Margaretić, kao i DUSTRA-in Marko Miljanić, pročelnik za komunalne poslove. Treba biti fer pa kazati kako su ipak bili Ana Hilje, pročelnica za kulturu, Anita Burić, pročelnica za financije, Irena Kričković Labaš, pročelnica za promet, stanogradnju i razvojne poslove, Branka Vukić, pročelnica za nekretnine, Jelena Lončarić zadužena za prostorno planiranje te Miho Katičić ispred UO za sport, socijalu i školstvo. No od svih navedenih, koliko je zasada poznato nitko nema HNS-ovu stranačku iskaznicu, mada ih dio ima kartolinu nekih drugih stranaka. Jedino iznenađenje bilo je vidjeti Igora Deranju, pročelnika Ureda gradonačelnika, inače vrlo privrženog bivšem gradonačelniku Vlahušiću.

Čudan spoj
Neočekivani gosti na Večeri bili su sigurno i Pero Ćorić, inače prvi čovjek HSP AS-a, za kojeg je potpuno nejasno tko ga je i zašto točno pozvao, a ista stvar može se reći i za Silvana Hrelju, predsjednika HSU-a. Iako je poziv Hrelji u ovom trenutku puno smisleniji jer šalje očitu poruku kako se radi na nekakvoj vrsti predizborne koalicije pred lokalne izbore, bez obzira bila ona službena ili ne, no Ćorićeva politička snaga u ovom trenutku je zaista potpuno nevažna. U tome valjda leži i razlog zašto je Silvano Hrelja, čovjek koji je eto tako silno zadužio Dubrovnik dobio mjesto za glavnim stolom, a Ćorić je smješten malo ‘s bande’.

Na ovoj Večeri izostalo je i ono tradicionalno rukovanje u pozdrav, barem ne odmah s vrata, a od gostiju koji su možda u neku ruku bili upitni, ipak je došao i Pero Vićan, prvi čovjek DDS-a. I zagrlio Nadu Medović. Onako prijateljski. Snažno. U svom stilu.

Kad smo kod čudnih spojeva i neočekivanih gostiju nije se moglo ne primjetiti kako je protokol Grada aktualnu ministricu kulture Dubrovinju Ninu Obuljen Koržinek smjestio odmah pokraj bivšeg ministra kulture Zlatka Hasanbegovića. Slučajnost vjerojatno, a od ministara u Dubrovnik nam je došao i prvi čovjek MUP-a, Vlaho Orepić.

Figurale
Pojedini recimo to tako, zaslužni građani došli su u pratnji ljepših polovica koje su oduzimale dah, no o kome je riječ možete provjeriti na fotografijama, a sve sinjorine i gospođe ipak su si dale truda figurati. Jer važno je večerati. Pogotovo u Revelinu.

Pročitajte još

POHVALNA AKCIJA ŽUPE SV MIHAJLA Kupljen prijeko potreban uređaj za rano otkrivanje autizma

Dulist

Franković poručio diplomantima RIT-a: ‘Budite blagi prema ljudima oko sebe pa će vam se tako i vratiti’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist