Hrvatska

Turistički agenti iz Texasa borave u Hrvatskoj

U Hrvatskoj trenutno boravi 10 predstavnika vodećih turističkih agencija američke savezne države Texas, kojima će tijekom devet dana boravka u Hrvatskoj biti predstavljen luksuzni segment hrvatske turističke ponude. Agenti su članovi prestižnih turističkih udruga Virtuoso, Signature i Travel Leaders Network, a do sada su obišli destinacije Zagreb, Rovinj, Pulu, Motovun, Opatiju, Plitvice i Šibenik, dok će u ostatku programa obići Dubrovnik, Split, Hvar, Trogir te Zadar.
-Država Texas vodeća je u mnogim industrijama, uključujući i turizam. Od 2002. godine Texas predvodi SAD u prihodima od državnog izvoza te ima drugi najveći bruto državni proizvod u SAD-u. Obzirom na spomenuto, ovo je iznimno dobar trenutak za dodatno pozicioniranje Hrvatske kao jedne od najpoželjnijih destinacija za putovanja, pogotovo u luksuznom segmentu turizma koji je na američkom tržištu vrlo tražen – istaknula je voditeljica Ispostave HTZ-a u Los Angelesu Iva Bahunek, dodavši kako su zbog visokog stupnja procijepljenosti američki državljani spremni putovati, a većem broju dolazaka doprinijet će i direktni letovi iz New Yorka prema Dubrovniku.
-Izrazito je bitno da se studijska putovanja poput ovoga organiziraju upravo sada kada je Hrvatska otvorena za inozemne turiste. Smatram da je ovo najbolji način predstavljanja Hrvatske kao destinacije. Tijekom devet dana otkrivanja svih lokacija na koje vodimo agente, stvaraju doživljaje koje Hrvatska ne može prenijeti regularnim marketinškim kanalima. Do sada su agenti na društvenim mrežama podijelili stotine fotografija i videa svojih doživljaja Hrvatske – dodala je direktorica prodaje u UNILINE-u Martina Tomić, zahvalivši se HTZ-u, ostalim TZ-ovima, ustanovama, tvrtkama i ugostiteljskim objektima koji su pomogli u realizaciji putovanja.

Pročitajte još

STANIČIĆ U DUBROVNIKU ‘Hrvatska je ostvarila odlične turističke rezultate u vrlo izazovnim okolnostima’

Dulist

Sud zabranio portalu objavljivanje tekstova o Gordani Buljan Flander, HND: Nedopustivo ušutkavanje medija!

Dulist

ZA IZLAZ IZ KRIZE ‘Na stolu’ je stvaranje posebnih EU fondova za pomoć putničkim agencijama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija