Županija

Turistička zajednica županije na sajmu u New Yorku

Turistička zajednica županije na sajmu u New Yorku

Od 25. – 27. siječnja 2019. godine održao se sajam New York Times Travel Show u izložbenom prostoru Jacob K. Javits u New Yorku.

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije već šesti put nastupa na ovom najvećem sjevernoameričkom turističkom sajmu.

Naš ovogodišnji nastup je bio u sklopu štanda Hrvatske turističke zajednice, koji je veličine 36m2. Uz Turističku zajednicu Dubrovačko-neretvanske županije, na sajmu NYTTS suizlagačka mjesta su imali Turistička zajednica Grada Zagreba, Turistička zajednica Zadarske županije i Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije.

Prvi dan sajma je bio namijenjen isključivo profesionalcima u turizmu kada se nudio veliki izbor seminara o najnovijim turističkim proizvodima, informacije o destinacijama i trendovima putovanja. Druga dva dana otvorena su i za široku publiku i profesionalce.

Na sajmu je sudjelovalo oko 560 izlagača, a posjetilo ga je oko 30.000 profesionalaca u turizmu.

Dubrovačko-neretvansku županiju je u 2018. godini posjetilo 168.600 turista iz SAD (25% više nego godinu ranije), s ostvarenih 467.650 noćenja i porastom od 21% u odnosu na 2017. godinu.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist