Županija

Turistička zajednica općine Mljet postavila je 2 nove servisne stanice za popravak bicikala Qben

Razvoj cikloturizma stvorio je potrebu za jednostavnom i praktičnom vrstom urbane opreme namijenjene biciklistima. Servisni stupovi s alatom za popravak bicikala i romobila te pumpom za gume postavljeni su u trajeknoj luci Sobra i na dionici ceste D120 u blizini skretanja za Polače.

Svi biciklisti koji se zateknu na Mljetu mogu uz pomoć sunčeve energije napuniti gume, iskoristiti alat iz spremnika u stupu za manje popravke, zamjenu gume ili slično te usput napuniti i svoje mobitele.

Stup je samoodrživ. Napaja se solarnom energijom, a ugrađena LED rasvjeta od stupa visokog 2,6 metara stvara i noćnu uličnu svjetiljku, tako da su popravci bicikla mogući i noću. Materijali su nehrđajući, kvalitetni inoks i aluminij, i ne treba im gotovo nikakvo održavanje te su idealni za biciklističke rute kroz prirodu.

Ova aktivnost je financirana iz projekta Maritime and Multimodal Sustainable Passanger Transport Solutions and Services – MIMOSA – Programme INTERREG HR-IT 2014. – 2020., u kojem je Dubrovačko-neretvanska županija projektni partner.

Pročitajte još

Dobroslavić i Vučković obilježili početak berbe mandarina

Dulist

NOVCI I ZA ŽUPANIJU Stigli novi ugovori Programa ruralnog razvoja

Dulist

Libertas Foundation stipendira 12 učenika deficitarnih zanimanja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija