Županija

Turistička zajednica općine Mljet postavila je 2 nove servisne stanice za popravak bicikala Qben

Razvoj cikloturizma stvorio je potrebu za jednostavnom i praktičnom vrstom urbane opreme namijenjene biciklistima. Servisni stupovi s alatom za popravak bicikala i romobila te pumpom za gume postavljeni su u trajeknoj luci Sobra i na dionici ceste D120 u blizini skretanja za Polače.

Svi biciklisti koji se zateknu na Mljetu mogu uz pomoć sunčeve energije napuniti gume, iskoristiti alat iz spremnika u stupu za manje popravke, zamjenu gume ili slično te usput napuniti i svoje mobitele.

Stup je samoodrživ. Napaja se solarnom energijom, a ugrađena LED rasvjeta od stupa visokog 2,6 metara stvara i noćnu uličnu svjetiljku, tako da su popravci bicikla mogući i noću. Materijali su nehrđajući, kvalitetni inoks i aluminij, i ne treba im gotovo nikakvo održavanje te su idealni za biciklističke rute kroz prirodu.

Ova aktivnost je financirana iz projekta Maritime and Multimodal Sustainable Passanger Transport Solutions and Services – MIMOSA – Programme INTERREG HR-IT 2014. – 2020., u kojem je Dubrovačko-neretvanska županija projektni partner.

Pročitajte još

AGROTURIZAM KONAVLE Pješačka tura ove nedjelje na području Čilipa

Dulist

UKUPNO 23 NAGRADE Ovo su najbolji župski sportaši u 2022.!

Dulist

ŽUPANOV PRIJEM UZ DAN DRŽAVNOSTI ‘Nikada nećemo zaboraviti junaštvo naših branitelja’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija