Kultura

‘TULUM S(L)OVA’ Čitateljski susret učenika Osnovne škole Lapad

U knjižnicama diljem Hrvatske, noćnim čitateljskim susretom počeo je novi ciklus projekta poticanja čitanja iz užitka Tulum s(l)ova.

I ove godine učenici Osnovne škole Lapad bili su sudionici Tuluma s(l)ova, izvornog hrvatskog projekta koji potiče čitanje iz užitka. Tulumu je nazočilo desetak učenika te knjižničarka Nikolina Miloslavić i profesorice hrvatskog jezika.

Učenici su zaključili kako je bitno slušati onoga koji čita, da smo svi jednako važni te da ćemo odgovorno koristiti školski prostor. Okupljeni oko upaljenih svijeća čitali su djela po vlastitom izboru, iznosili razloge zbog čega im se baš ta knjiga svidjela i zašto bi je trebali pročitati.

Posebnu pozornost učenika privukla je knjiga 39 tragova koju je dočarao osmaš Davor P. Nakon čitanja, učenici su zaigrali društvene igre i uz grickalice, tortu i sok odlično se zabavili na još jednom noćnom čitateljskom susretu Tuluma s(l)ova.

Projekt je osmišljen tako da zadovoljava potrebe učenika koji u njemu sudjeluju i uz to im približava čitanje iz užitka te stav prema volontiranju, a usmjeren je i prema koristi u lokalnoj zajednici.

Sljedećih godinu dana učenici koji su sudjelovali na susretu izlazit će u lokalnu zajednicu te u ustanovama, udrugama i na javnim mjestima čitati građanima odabrane tekstove u trajanju od 15 – 30 minuta i tako razvijati naviku čitanja iz užitka.

Pročitajte još

‘DO POSLJEDNJE KAPI KRVI’ Novi premijerni naslov Kazališne družine Kolarin

Dulist

‘Kraljevski plodovi’ Roberta Kralja izloženi u prizemlju Narodne knjižnice

Dulist

UZ FILM ATILLE AKSOJA ‘Brodovi’ Tajme Guzin ‘zaplovili’ u foyeru Kazališta

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija