Kultura

Tri nominacije glumcima Igara

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika objavilo je ovogodišnje nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta, a Dubrovačke ljetne igre nominirane su u tri kategorije.

Za najbolja umjetnička  ostvarenja u drami u kategoriji glavne ženske uloge nominirana je Jelena Miholjević za ulogu Kate u predstavi “Kate Kapuralica” Vlaha Stullija  u  režiji Darija Harjačeka. Dražen Čuček nominiran je u kategoriji najbolje sporedne uloge za ulogu Svećenika u predstavi “Kralj Edip” Sofokla u režiji Eduarda Milera a Ivan Magud u kategoriji najboljeg mladog umjetnika do 28 godina za ulogu Luka u Kati Kapuralici.

 „Kate Kapuralica“ i“Edip“ premijerne su predstave 62.Dubrovačkih ljetnih igara a zbog velikog interesa publike i odličnih kritika obje će se predstave naći i na repertoaru 63. Igara. Svečana dodjela nagrade bit će upriličena 24. studenog u Hrvatskom narodnom kazalištu uz izravan prijenos na HTV-u.

Pročitajte još

Mladi glazbenici Barbara Ćorak i Ivo Baule održat će koncert u čast Vlahu Bukovcu

Dulist

Večer J. S. Bacha u izvedbi Maka Grgića i Meagan Martin

Dulist

‘Konavoski tkalci’ vraćaju se doma za rođendan Vlaha Bukovca!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija