Kultura

O bogatstvu Indije

O bogatstvu Indije

Udruga Drvo Mladih Bonsai od 10. do 13. studenog organizira festival Treće uho, ove godine s motivom Indije i indijske kulture.

Svečanost otvorenja festivala zakazana je u Lazaretima u četvrtak, 10. studenog u 17 sati. Na otvaranju će nastupiti Družba Zvuk Veda iz Zagreba sa svojim vedskim pjevanjem, a bit će otvorene i dvije izložbe fotografija, „Lotus Child“ Melody Hofer (Švicarska) i „Lica Indije“ Stipice Grgića (Split).

Iz četverodnevnog programa treba istaknuti radionice joge i indijske kuhinje, predavanja o jogi, nobelovcu Tagoreu i duhovnom vođi Gandhiju te ajurvedi i vedskom jyotishu. Posjetitelji će moći pogledati indijske dokumentarne filmove, nastup nekoliko izvođača indijske glazbe, ali i naučiti kako obući sari.

Danas je zadnji dan za prijavu na radionice joge (091/5580128 – Ines) i indijske kuhinje (099/2255800 – Anja). Broj sudionika na obje radionice je ograničen.

Treba naglasiti kako je ulaz na sva događanja besplatan i svi su dobrodošli, a više informacija o festival može se saznati na internetskoj stranici www.mladibonsai.hr in a www.facebook.com/VCDubrovnik.

Pročitajte još

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist