Kultura

Stigla vijest – Šišu bacila u nesvijest

Dok muku muče s mjestom izvedbi dubrovačkih koncerata, Dubrovački simfonijski orkestar ovoh je utorka dobio potvrdu za nastup u jednoj od najprestižnijih glazbenih dvorana svijeta – bečkom Musikvereinu.

Dubrovački glazbenici tako će 21. rujna 2012. godine svirati u dvorani u kojoj Bečka filharmonija izvodi tradicionalni Novogodišnji koncert – Musikverein Goldene Saal.
– Riječ je o koncertu koji već dulje vrijeme pripremamo u tišini. Kada je stigla potvrda, bio sam šokiran. Skoro sam pao u nesvijest! Stefan Zykudis iz Master Orchestra Productiona potvrdio nam je koncert u dvorani u kojoj je orkestru naše formacije gotovo nemoguće ući. U Musikvereinu nastupaju nacionalne filharmonije iz cijelog svijeta sa peko stotinu izvođača i ovo je ravno čudu. Sad slijedi fanatičan rad i trud da dobivenu opravdamo priliku koju smo dobili. Koncertni ciklus u bečkom Musikvereinu prate svi prestižni svjetski mediji i nije dovoljno samo tamo nastupiti, već se treba pokazati u najboljem svjetlu. Mi kontinuirano napredujemo, ali sad smo dobili priliku za koju treba raditi još više i bolje – kazao je Pero Šiša, ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra.
Otkriva nam kako su u rujnu 2012. pozvani na dva koncerta od kojih će prvi biti u Musikvereinu u Klagenfurtu, a drugi u prestižnoj Musikverein Golden Saal u Beču.

– Popodne idem majci na grob. Ovo mi ona s neba šalje. Ovo je nemoguće – ushićeno govori Šiša.
Na kraju ističe „upravo jučer sam na kolegiju ravnatelja govorio koje velike reference dobiva Orkestar po svijetu i krajnje je vrijeme da isti taj Orkestar u Gradu dobije prave uvjete za rad“.
Pritom misli na hitnu potrebu za izgradnjom koncertne dvorane, jer je, ističe „ovo što i kako sad rade, ne može niti jedna kulturna institucija Grada“.

 

Pročitajte još

Klapa Kaše izvedbom Shakespearovih soneta zatvorila Midsummer Scene festival

Dulist

Vječni Verdi ispred Kneževa dvora

Dulist

OVOG UTORKA Izložba slika i marama s motivima ‘Držićeve životne pozornice’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija