Hrvatska

TREND POTRAŽNJE VEĆI ‘Na tržištu Austrije tradicionalna smo i prepoznata destinacija’

Hrvatska turistička zajednica predstavila je turističku ponudu države na sajmu Ferienmesse, najvećem međunarodnom turističkom sajmu u Austriji koji se održavao od 10. do 13. siječnja u Beču.

Dobre vijesti za Hrvatsku, kao jednu od najpopularnijih destinacija među austrijskim ljubiteljima putovanja, stigle su već sa službenog otvorenja sajma u sklopu kojeg su organizatori naveli predviđeni intenzitet putovanja austrijskih gostiju od visokih 90 posto u turističkoj 2019. godini.

Jedan dio te populacije putuje i do četiri puta godišnje te se uz takve navike putovanja austrijskih gostiju očekuje intenzivna turistička 2019. godina.

-Austrijsko tržište jedno je od najvažnijih za naš turizam te nas ohrabruje sve veći broj Austrijanaca koji dolaze u Hrvatsku. Navedeno potvrđuje i visoko treće mjesto koje Austrija zauzima na listi top tržišta s kojih nas posjećuje najviše turista. Dodatno nas vesele i pokazatelji Austrian Travel Associationa za 2019. godinu, a prema kojima se naša zemlja nalazi među četiri najpoželjnije destinacije Austrijanaca. Naš je cilj dugoročno zadržavanje ove pozicije kroz provedbu kvalitetnih promotivnih aktivnosti te kroz nastavak odlične suradnje s ključnim partnerima na tom tržištu – izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši da Austrijanci najviše posjećuju Istru i Kvarner te da od smještaja najviše preferiraju objekte u domaćinstvu i kampove.

Sajam Ferienmesse odlična je prilika za susrete s ključnim partnerima pa su do sada odrađeni sastanci s predstavnicima turoperatora i agencija kao što su SpringerReisen, Sabtours, Gruber Reisen, F.T.I., THV Reisen, High Life Reisen i drugi.

Mnogi od njih izražavaju zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima zbog čega i posjeduju kataloge s ponudom hrvatskih destinacija i regija za 2019. godinu. Kako su naglasili, booking je još u ranoj i početnoj fazi, ali očekuje segeneralni nastavak pozitivnih trendova.

-Hrvatska je na tržištu Austrije tradicionalna i prepoznata destinacija. Veseli nas činjenica da se trend potražnje za Hrvatskom nastavlja te da smo kod austrijskih gostiju percipirani kao jedna od najpoželjnijih destinacija. Hrvatska je uz Italiju najposjećenija auto destinacija u Austriji. Veliki broj Austrijanaca putovat će u ovoj godini pri čemu im je važna sigurnost, odnos cijene i usluge te brza dostupnost turističkih destinacija vlastitim prijevozom – izjavio je Branimir Tončinić, direktor Predstavništva HTZ-a u Austriji istaknuvši kako je lani Hrvatsku posjetilo više od 1,4 milijuna austrijskih gostiju koji su ostvarili više od 7,7 milijuna noćenja što predstavlja 2 % više u odnosu na 2017. godinu.

 

Pročitajte još

Naša ‘osobna’ proglašena jednim od najljepših identifikacijskih dokumenata

Dulist

Trgovci će birati 16 radnih nedjelja, iznimka su određeni prodajni objekti

Dulist

Vlada: Besplatni školski obroci za 311 tisuća učenika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija