Hrvatska

‘TREMA JE TRESLA’ Javljanja uživo Andrije Jarka koja itekako pamti

'TREMA JE TRESLA' Javljanja uživo Andrije Jarka koja itekako pamti

Danas je u javnom prostoru oodjeknula vijest kako nakon 17 godina Andrija Jarak napušta Novu TV i prelazi na RTL. Naš vrijedni novinar karijeru je započeo 1994. godine, kao  dopisnik Slobodne Dalmacije iz Dubrovnika, a dvije godine kasnije postao je novinar HTV-ova studija Dubrovnik. Tada je odradio i svoj prvi novinarski zadatak.

– Bilo je to 1996., požar na otoku Korčuli, u blizini Blata. Tad sam radio na HRT-u. Bilo je napeto, veliki požar, trema je tresla, ali prvi live se pamti. Ostalo je povijest – prisjetio se Andrija prošle godine za Slobodnu Dalmaciju.

Početkom 2000-ih Jarak je iz Dubrovnika stigao u Zagreb, gdje je karijeru nastavio na Novoj TV. Iza njega su tisuće prijeđenih kilometara i više stotina javljanja uživo. Podijelio je neka sjećanja.

– Bilo je tih terena na kojima zapne riječ u grlu i o kojima slika govori sve, svaka riječ je suvišna, ali morate pričati. Dovoljno je reći Kornati i slike te najveće poslijeratne tragedije u Hrvatskoj vraćaju se u fleševima. Strašan je prizor bio i kod Novske kad su stradale dvije djevojčice iz Slavonije – ispričao je jednom prilikom Andrija.

– Trag je ostavila i monstruozna priča s Paga i sudbina dječice koju smo svi pratili. Potraga za Antonijom Bilić također je dio onoga što pamtim, kao i najdulji live u nekom dnevniku u Hrvatskoj u trenutku kad je poginuo Toše Proeski – dodao je.

 

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist