DuList IN

TREĆE UHO – PETI PUT Ove godine na temu ‘Italija’!

Peti put Festival Treće uho živi s Dubrovnikom, ove godine na temu ‘Italija’. Tim povodom, sinoć je u Luži Festival svečano ovoren izložbom suvremene umjetnice Agnese Purgatorio pod nazivom „Ostani, rekao si mi, i ja sam ostala“ koja putem različitih medija obrađuje tematiku migranata i izbjeglica.

Otvorenje je najavila Nikolina Zore, koordinatorica festivala. Uz samu umjetnicu, okupljenima se obratila Maria Sica, direktorica Talijanskog Instituta za kulturu u Zagrebu i Valnea Martucci, kustosica izložbe. Izložbu je posjetio i Frano Bongi, počasni konzul Republike Italije u Dubrovniku.

Izložba se može pogledati do nedjelje 8. studenog kada je i zadnji dan festivala.

Agnese Purgatorio (Bari) kao umjetnica prvenstveno koristi medij fotografije, video instalaciju i performans. Inspiraciju pronalazi u melting potu kultura i kroz svoju umjetnički rad stvara svoj prostor, poetski prostor, mješavinu imaginacije i realnosti.

Diplomirala je strane jezike i književnost i magistra je art terapije. Njena praksa u umjetničkom radu počela je s razdobljem studiranja u Sao Paulu, u Brazilu, u Lasar Segall Museum i u SESC Pompeia Factory (tehnike crtanja, otiska i fotografije). Od 1990. izlagala je i u Italiji i van zemlje, na samostalnim i grupnim izložbama te je dobitnica važnih međunarodnih nagrada. Njeni radovi uvršteni su u brojne privatne i galerijske umjetničke kolekcije.

Pročitajte još

BIJELA PREGAČA ZA JELICU BOTO Profesorica klavira dubrovačkom poparom osvojila žiri MasterChefa

Dulist

[VIDEO] Dubrovčani s Terezom proslavili Svjetski dan turizma

Dulist

TEK OTVOREN, A VEĆ OMILJENI RESTORAN I LOUNGE BAR St. Pietro novi je dragulj juga Jadrana

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija