DuList IN

TREĆE UHO – PETI PUT Ove godine na temu ‘Italija’!

Peti put Festival Treće uho živi s Dubrovnikom, ove godine na temu ‘Italija’. Tim povodom, sinoć je u Luži Festival svečano ovoren izložbom suvremene umjetnice Agnese Purgatorio pod nazivom „Ostani, rekao si mi, i ja sam ostala“ koja putem različitih medija obrađuje tematiku migranata i izbjeglica.

Otvorenje je najavila Nikolina Zore, koordinatorica festivala. Uz samu umjetnicu, okupljenima se obratila Maria Sica, direktorica Talijanskog Instituta za kulturu u Zagrebu i Valnea Martucci, kustosica izložbe. Izložbu je posjetio i Frano Bongi, počasni konzul Republike Italije u Dubrovniku.

Izložba se može pogledati do nedjelje 8. studenog kada je i zadnji dan festivala.

Agnese Purgatorio (Bari) kao umjetnica prvenstveno koristi medij fotografije, video instalaciju i performans. Inspiraciju pronalazi u melting potu kultura i kroz svoju umjetnički rad stvara svoj prostor, poetski prostor, mješavinu imaginacije i realnosti.

Diplomirala je strane jezike i književnost i magistra je art terapije. Njena praksa u umjetničkom radu počela je s razdobljem studiranja u Sao Paulu, u Brazilu, u Lasar Segall Museum i u SESC Pompeia Factory (tehnike crtanja, otiska i fotografije). Od 1990. izlagala je i u Italiji i van zemlje, na samostalnim i grupnim izložbama te je dobitnica važnih međunarodnih nagrada. Njeni radovi uvršteni su u brojne privatne i galerijske umjetničke kolekcije.

Pročitajte još

KAKVA EKIPA! Zoran pobjednik ‘Večere za 5 na selu’

Dulist

Domenica o vezi Hane Huljić i Petra Graša: ‘Mobitel mi je zvonio više nego kad objavim novu pjesmu’

Dulist

FOTOGALERIJA Tko je danas điravao Stradunom?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija