DuList IN

TREĆE UHO Improvizacija na kanadski način

TREĆE UHO Improvizacija na kanadski način

Jučerašnjim zadnjim danom festivala Treće uho, održan je i drugi dio radionice improvizacije, koju je vodio instruktor improvizacijske komedije Shawn Kinley.

Gost iz Kanade je bio zadužen za dvodnevnu vikend radionicu u kojoj je predstavio popularnu kanadsku metodu IMPRO, koja obuhvaća cijeli sustav improvizacije, knjige i tehnike Keitha Johnstonea, stvaraoca brojnih vježbi koje se i danas koriste u modernoj improvizaciji.

Shawn je održavao radionice za pripadnike britanske vojske, olimpijske sportaše, poslovne menadžere, vjerske skupine, glazbenike, mađioničare, političare i djecu. Polaznici radionica u Dubrovniku tako su imali mogućnost naučiti kako improvizacija djeluje na čovjeka, kako jača intuiciju, spontanost, govor i brzinu reakcije.

U životu ili na pozornici, improvizacija omogućava da riješimo probleme koje društvo stavlja pred nas, ali i da savladamo prepreke koje smo sami sebi postavili.

Ovom radionicom i filmom uspješno je zaključen četvrti po redu festival Treće uho, umjetničko-edukativni festival strane kulture, koji je ove godine trajao od 4. do 9 studenog. Ovogodišnji festival je bio posvećen Kanadi, a ulaz na sva događanja je bio besplatan. Građanke i građani Dubrovnika i okolice, mogli su uživati u koncertu, izložbi, radionicama, degustaciji, predavanjima i filmskim projekcijama.

– Zahvaljujemo Gradu Dubrovniku, Veleposlanstvu Kanade u Hrvatskoj, te svim partnerima, donatorima te vrijednim volonterkama i volonterima na uspješnoj provedbi četvrtog po redu festivala Treće uho – ističu organizatori iz udruge Bonsai.

Pročitajte još

[FOTO] Sjajni uspjesi dubrovačkih plesača na natjecanju u Splitu

Dulist

IVANA MAROVIĆ IZ TAJLANDA ‘Jela sam škorpione, a otrovala se piletinom’

Dulist

[FOTO] UNIDU BookClub – inicijativa koja obogaćuje studentski život Dubrovnika

Nora Di Leo